Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

TamU:lla on taas halutuin päänahka – "Olemme oikealla tiellä..."

Takavuosien suurseura Tampere Unitedin uudessa tulemisessa alkaa seuraava vaihe, kun edustusjoukkue palasi täksi kaudeksi jalkapallon miesten Kakkoseen. TamU oli viimeksi niin korkealla sesongilla 2019.

Unitedilla on takana hurja talvi, sillä joukkue voitti 13:sta harjoitusottelustaan 11. Valtaosa vastustajista oli vähintään samalta sarjatasolta.

– Hyvät tulokset antavat uskon ja luoton tekemiseen. Olemme oikealla tiellä, päävalmentaja Jukka Listenmaa sanoo.

Kolmesti Suomen mestaruuden voittanut TamU ei lähde vain varmistelemaan sarjapaikkaansa kakkosen lohko B:ssä.

– Pelaajien asettama tavoite on olla kolmen parhaan joukossa ja muun organisaation tavoite on olla puolenvälin yläpuolella. Siinä välissä on hyvä haarukka, Listenmaa toteaa.

Tampere Unitedin avausvastustajat 23. huhtikuuta alkavalla kaudella ovat FC Jazz Porista ja Salon Palloilijat. Ne lienevät lohkon suosikkijoukkueita.

– Sarja-aloituksemme on kova. Jos niistä tulee huono tulos, voi pelaaminen mennä puristamiseksi. Jos saamme otteluista hyvin pisteitä niin lentomme voi sen jälkeen yltää mihin vain, päävalmentaja pohtii.

TamU herättää vastustajissa intohimoja. Listenmaa muistelee, että Kolmosessakin joukkue sai tottua siihen, että vastustajille Unitedin kohtaaminen oli aina kauden kovin ja odotetuin juttu.

– Salo on panostanut sarjanousun yrittämiseen isolla rahalla, joten se lienee lohkossa meitä mediaseksikkäämpi joukkue. Sinikaartin (Tampere Unitedin kannattajaryhmä) takia olemme tavallista kiinnostavampia, Jukka Listenmaa tietää.