TamU:lla on taas halutuin päänahka – "Olemme oikealla tiellä..."

Takavuosien suurseura Tampere Unitedin uudessa tulemisessa alkaa seuraava vaihe, kun edustusjoukkue palasi täksi kaudeksi jalkapallon miesten Kakkoseen. TamU oli viimeksi niin korkealla sesongilla 2019.

Unitedilla on takana hurja talvi, sillä joukkue voitti 13:sta harjoitusottelustaan 11. Valtaosa vastustajista oli vähintään samalta sarjatasolta.

– Hyvät tulokset antavat uskon ja luoton tekemiseen. Olemme oikealla tiellä, päävalmentaja Jukka Listenmaa sanoo.

Kolmesti Suomen mestaruuden voittanut TamU ei lähde vain varmistelemaan sarjapaikkaansa kakkosen lohko B:ssä.

– Pelaajien asettama tavoite on olla kolmen parhaan joukossa ja muun organisaation tavoite on olla puolenvälin yläpuolella. Siinä välissä on hyvä haarukka, Listenmaa toteaa.

Tampere Unitedin avausvastustajat 23. huhtikuuta alkavalla kaudella ovat FC Jazz Porista ja Salon Palloilijat. Ne lienevät lohkon suosikkijoukkueita.

– Sarja-aloituksemme on kova. Jos niistä tulee huono tulos, voi pelaaminen mennä puristamiseksi. Jos saamme otteluista hyvin pisteitä niin lentomme voi sen jälkeen yltää mihin vain, päävalmentaja pohtii.

TamU herättää vastustajissa intohimoja. Listenmaa muistelee, että Kolmosessakin joukkue sai tottua siihen, että vastustajille Unitedin kohtaaminen oli aina kauden kovin ja odotetuin juttu.

– Salo on panostanut sarjanousun yrittämiseen isolla rahalla, joten se lienee lohkossa meitä mediaseksikkäämpi joukkue. Sinikaartin (Tampere Unitedin kannattajaryhmä) takia olemme tavallista kiinnostavampia, Jukka Listenmaa tietää.

Kolme joukkuetta Tampereelta

TamU:lle povataan kovaa kautta

Kakkosen lohko B:ssä pelaa kaudella 2022 kolme joukkuetta Tampereelta.

Ilves/2:n valmentaja Mika Lahtinen sanoo, että jos hänen joukkueensa on muita edellä sarjan päättyessä niin joukkue tietää onnistuneensa kauden aikana monessakin asiassa.

– Hienoa, että Tampereella löytyy Kakkosen tasolle useita seuroja ja erityisesti vanhana TamU:n pelaajana on ollut mukavaa seurata heidän toimintansa kehittymistä viime vuosina, Lahtinen toteaa.

Ilves-Kissojen puheenjohtaja Tuomas Karjanlahti muistuttaa heidän pelanneen Ilves/2:n kanssa pari tasapeliä harjoituskaudella, joten hän uskoo joukkueensa voittamaan Ilves/2:n, kun tosipelit alkavat.

– TamU lähtee kauteen tästä kolmikosta ennakkosuosikkina. TamU sai hyvissä ajoin joukkueen kasaan ja on päässyt harjoittelemaan ja pelaamaan tasaisesti koko harjoituskauden.

TamU:n Jukka Listenmaa arvioi kaikkien kolmen tamperelaisjoukkueen taistelevan sarjassa tasaisesti samoista sijoituksista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut