Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kalevavauva.fi laittoi Vauva.fi Tampere-keskustelut biisiin, mukana Torikka ja ratikka – "Materiaalia oli niin paljon saatavilla..."

Keikka: Telakalle tällä viikolla tuleva Kalevauva.fi teki Vauva.fi:n ja sosiaalisen median keskusteluista kappaleen Tampereesta.

Kalevauva.fi:n uudella levyllä Kaupunkilaulut vol 1 oman nimikkobiisin saa kymmenen suomalaista kaupunkia.

Yhtye on jälleen kerännyt sanoituksensa vauva.fi-foorumilta ja muilta internetin keskustelupalstoilta seka↔ sosiaalisesta mediasta.

Kaupunkilaulujen videosarjan jo vuonna 2017 julkaistu ensimmäinen osa kertoi Jyväskylästä. Sen jälkeen on julkaistu biisit Vantaa, Kouvola, Kuopio ja viimeisimpänä Espoo tammikuussa 2022.

Videoita on ihasteltu YouTubessa ja katsottu yhteensä yli 1,5 miljoonaa kertaa.

Pitkäsoitolla Aapo Niinisen ja Kimmo Nummisen trubaduuriyhtye käsittelee edellä mainittujen lisäksi Tamperetta, Oulua, Turkua, Lahtea ja Seinäjokea.

Materiaalia oli niin paljon, että joka kertosäkeessä on eri sanat.

– Saimme Jyväskylä-kappaleella Jyväskylän keikoilla niin hurmoksellisen vastaanoton, että sen innoittamana ajattelimme tehdä lisää kaupunkilauluja. Kaupungit ovat olleet kysytyimpiä biisiaiheitamme, Kalevauva.fi:n Kimmo Numminen kertoo.

Kaupunkikeskusteluja Niinisen kanssa ruotinut Numminen sanoo, että nettikommentin kirjoittajan taustaa ei voi nimettömyyden takia tietää, mutta paikallinen tietämys välittyy niistä vahvasti.

Levyn joka biisillä on mukana paikallinen artistivierailija, muun muassa kitaristit Sami Hurmerinta ja Erja Lyytinen, standup-koomikko Niko Kivelä ja Club for five -yhtye.

– Tampere-kappaleessa on mukana oopperalaulaja Waltteri Torikka, joka tuli aikoinaan esittäytymään meille jossakin tapahtumassa ja kertoi olevansa meidän suuri fani. Sen jälkeen oli helppo ottaa mieheen yhteyttä. Tampereella olisi ollut hyvin toisenlaisiakin artistivaihtoehtoja. Mielessämme olivat muun muassa Kaseva ja Kummeli. Materiaalia oli niin paljon saatavilla, että biisissä on joka kertosäkeessä eri sanat. Ratikkakin pääsi mukaan kappaleeseen, Numminen toteaa.

Nurmisen mukaan mukaan Kaupunkilaulut vol. 1 -levyn teossa oli erityisen mielenkiintoista mietiskellä, minkälainen voisi olla minkäkin kaupungin soundi ja mikä musiikillinen tunnelma sopii millekin paikalle.

– Esimerkiksi Turussa ollaan ranskalais-iskelmällisissä tunnelmissa, kun taas Seinäjoella aakeeta-laakeeta tilaa löytyy ja soundimaailma lähentelee jo stadion-rockia.

Kalevauva.fi ehti jo odottaa keikoille pääsyä pitkän koronatauon jälkeen.

– Uusien biisien ja uuden soitinarsenaalin tuominen keikoille tuo aina piristystä meille ja yleisölle. Keikoillamme nähdään myös visuaalista maailmaamme muun muassa videoidemme kautta, Kimmo Numminen kertoo.

Kiertueella kuullaan kaupunkilaulujen lisäksi yhtyeen jo ennestään tuttuja biisejä, jotka koskevat muita aihealueita.

Kalevauva.fi Telakalla torstaina 14. huhtikuuta