Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Minun oli tarkoitus treenata golfia” – Tampereen tunnetuimman urheilukauppiaan hyppy jalkapallopomoksi oli yllätys miehelle itselleenkin

Näkökulma: Tampereen tunnetuin urheilukauppias teki yllätyshypyn seurapomoksi. Asioiden kulku oli yllätys miehelle itselleenkin.

Elämässä voi tulla yllätyksiä.

Tässä haastattelussa piti summata Koskikeskuksen Intersportia vaimonsa Hannelen kanssa lähes 30 vuotta pyörittäneen Risto Niklas-Salmisen näkemykset keskustan erikoistavarakaupan nykytilasta.

Niklas-Salmiset tiedottivat viime viikolla jättävänsä urheiluliikkeen vetämisen.

Maanantaina tuli uusi tiedote, jossa Ilves Edustus Oy kertoi valinneensa Risto Niklas-Salmisen Ilveksen edustusjalkapallosta vastaavan yhtiön toimitusjohtajaksi jääkiekko-Ilveksen puolelle siirtyneen Tomi Erolan tilalle.

Tammelan merkitys Ilvekselle on todella suuri.

– Kun kuulin Erolan irtisanoutumisesta, heitin leikilläni, että voisin hakea teille töihin. Meni puoli tuntia ja Ilveksestä soitettiin perään, että olenko tosissani, naurahtaa Niklas-Salminen.

Niklas-Salminen, 56, korostaa, ettei hyppy urheilukauppiaasta seurapomoksi ollut etukäteen suunniteltu. Kauppiaspariskunta teki päätöksen urheilukaupan jättämisestä jo vuosi sitten ja Ilveksen jalkapallopomon paikka aukesi Erolan jätettyä paikkansa helmikuussa.

– Minun oli tarkoitus ryhtyä treenaamaan tosissaan golfia, kun sen viime kesänä aloitin. Ja syyskuun loppuun asti jatkamme kauppiaina.

Sen sijaan vahva Ilves-tausta painoi vaakakupissa. Maalivahtina pelannut Niklas-Salminen eteni Futis-Liigan junnupeleistä edustusjoukkueen varamaalivahdiksi 1980-luvun puolivälissä. Urheilukauppiaana Ilves on ollut keskeinen seurayhteistyökumppani. Tämän lisäksi Niklas-Salminen on toiminut Ilves Jalkapallo Oy:n hallituksen puheenjohtajana.

– Ilves on ollut minulle aina intohimo. Olen yllättynyt, että olen päätynyt tähän rooliin, mutta myös onnellinen, että minulle on annettu tämä mahdollisuus.

Tulevan toimitusjohtajan mukaan Ilveksen tavoitteena on kehittyä yhdeksi johtavista jalkapalloseuroista Pohjoismaissa. Niklas-Salminen myöntää, että joukkueen pelien siirtyminen Tammelaan vuonna 2023 oli oleellinen tekijä toimitusjohtajaksi lähdön taustalla.

– Tammelan merkitys Ilvekselle on todella suuri. Nyt meillä on mahdollisuus kehittää liiketoimintaa jalkapallon ympärille.

Niklas-Salmiselle uusi pesti tarkoittaa paluuta palkkatyöhön 30 vuoden yrittäjätaipaleelta. Elämäntavassa on silti yhtäläisyyksiä.

– Urheilujohtamisessa on paljon samoja asioita kuin yrittämisessä. Pelit pelataan iltaisin ja viikonloppuisin. Me pidämme huolta katsojista tapahtumissa samalla tavalla kuin asiakkaista liikkeessä.