19000 työntekijää, 600 eri ammattinimikettä, vuorotöissä 10 000... – Isojen lukujen hyvinvointoalue maksaa pelkkiä palkkoja miljardin vuodessa

Henkilöstön palkkoihin menee hyvinvointialueella noin miljardi euroa, ilmenee Pirkanmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto tällä viikolla saamasta ajankohtaiskatsaukssta.

Valtuuston ajankohtaiskatsauksessa kuultiin tilannekatsaukset henkilöstön ja tietojärjestelmien siirtymisen sekä strategian valmistelusta.

Henkilöstövalmistelun tilannekatsauksen mukaan hyvinvointialueelle siirtyy liikkeenluovutuksella niin sanottuina vanhoina työntekijöinä yli 19 000 työntekijää, joiden tehtävistä on vakinaisia vajaa 18 000. Hyvinvointialueelle siirtyvällä henkilöstöllä on käytössä 600 erilaista nimikettä.

Siirtyvästä henkilöstöstä suurin ammattiryhmä on hoitajat - sairaanhoitajia siirtyy noin 3800 ja lähihoitajia noin 3100. Esihenkilöasemassa nyt olevia siirtyy noin tuhat. Vuorotyötä tekeviä on yli puolet siirtyvästä henkilöstöstä, lähes 10 000 työntekijää. Työtä tehdään ylivoimaisesti eniten Tampereella. Toiseksi suurimmat työpaikkakunnat ovat Nokia ja Sastamala.

Palkat tulee harmonisoida, sillä samasta työstä on maksettava sama tehtäväkohtainen palkka. Tämä nostaa palkkakustannuksia edelleen.

ICT-valmistelun tilannekatsauksen mukaan hyvinvointialueelle siirtyy noin 800 tietojärjestelmää. Jotta Pirkanmaalla päästään pois kuntakohtaisista järjestelmistä ja päästään maakunnan tasoisiin järjestelmiin ja digitaalisiin asiointipalveluihin, toimiman ICT-järjestelmissä on 100 miljoonan euron investointitarve viidessä vuodessa.

Järjestelmät tulee kilpailuttaa ja sosiaalipalvelujen tietojärjestelmän kilpailutus on jo päätetty käynnistää.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut