Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

K-kauppojen hyllyihin uusi valmisruoka, jossa on esimerkiksi liian rumia tomaatteja – "Valmistetaan raaka-aineista, joita toivoisimme, ettei meillä olisi"

K-kauppojen hyllyihin ilmestyy huhtikuussa uusi valmisruoka, jonka valmistusmäärä riippuu hävikin määrästä. Hyvis-tomaattijuustokeiton valmistukseen käytetään K-ryhmän keskusvaraston hävikkitomaatteja ja Juustoportin ylijäämäjuustoa.

– Lähtökohta hävikkituotteissa on hieman nurinkurinen, sillä ne valmistetaan raaka-aineista, joita toivoisimme ettei meillä olisi. Haluamme kuitenkin hyödyntää väistämättä jäävän hävikin fiksulla tavalla, sanoo tiedotteessa Keskon päivittäistavarakaupan vastuullisuusjohtaja Timo Jäske.

Hänen mukaansa tomaatteja myydään niin paljon, että hävikkiäkin kertyy. Uuteen keittoon päätyvät tomaatit esimerkiksi ovat kolhiintuneet matkalla kauppaan tai eivät muuten täytä ulkonäköstandardeja.

Ulkonäkö on myös monen keittoon päätyvän juustonpalan hyllystä hylkäämisen takana. Markkinoinnista vastaava johtaja Niklas Keski-Kasari kertoo tiedotteessa, että kyseessä ovat esimerkiksi halkeilleet juustot.

Hävikkikeiton valmistaminen on osa K-ryhmän tavoitetta puolittaa ruokahävikki vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoden 2019 tasoon. Hävikkitavoite puolestaan liittyy K-ryhmän ilmastotavoitteisiin eli pyrkimykseen olla hiilineutraali vuonna 2025.