Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunkipyöräkausi käynnistyy perjantaina Tampereella – Uusi sovellus ladattavissa torstaina

Tampereen kaupunkipyöräkausi käynnistyy pitkänäperjantaina. Samalla käyttöön otetaan uusi sovellus, laajempi pyöräasemaverkosto ja selkeämpi hinnoittelumalli.

Tampereen kaupunki tiedottaa, että parannusten taustalla ovat viime kaudella asiakkailta saadut palautteet ja kehitysideat.

Kaupunkipyörät tuodaan asemille tämän viikon aikana niin, että ne ovat käytettävissä 15. huhtikuuta kello 8. Perjantaina avautuu myös kaupunkipyörien asiakaspalvelu. Uusi sovellus löytyy tutulla Tampereen kaupunkipyörät -nimellä sovelluskaupoista torstaista 14.huhtikuuta alkaen.

– On hienoa, että olemme saaneet toteutettua useita asiakkaidemme toivomia muutoksia ja pääsemme käynnistämään kaupunkipyöräpalvelun laajennettuna ja uudistettuna. Mikäli ajokelit ovat pääsiäisenä vielä kovin talviset, toivomme asiakkailtamme erityistä varovaisuutta liikenteessä, Nyssen joukkoliikennejohtaja Mika Periviita toteaa.

Kaupunkipyörien käyttöä varten tarvitaan Tampereen kaupunkipyörät -sovellus, jolla rekisteröidytään kaupunkipyörien käyttäjäksi ja jolla maksetaan pyörän käytöstä. Sovellus on ladattavissa Google Play- ja App Store -sovelluskaupoissa torstaista 14. huhtikuuta alkaen.

Sovellus on tutusta nimestään huolimatta täysin uusi, joten se tulee ladata puhelimeen uudestaan, vaikka viime kauden sovellus olisikin ladattuna puhelimeen. Vanhan sovelluksen voi poistaa. Sovellusmuutos johtuu kaupunkipyörien toimittajan taustajärjestelmän vaihtumisesta.

Sovellus tuo joitakin uusia ominaisuuksia toiminnallisuuksiin. Esimerkiksi pyörän käyttöönotossa avataan sovellus ja valitaan kaupunkipyöräasema sovelluksen kartalta. Listalta valitaan haluttu pyörä, jonka tunnistaa pyörän rungossa näkyvän numerosarjan avulla. Lukitus aukeaa ja matka voi alkaa. Pyörän lukituksen voi avata tuttuun tapaan myös lukemalla lukon QR-koodin sovelluksella.

Kaupunkipyörät ovat tänä vuonna yhä useamman kaupunkilaisen käytettävissä, sillä asemaverkostoa on laajennettu Hervantaan sekä keskustan ja Hervannan välille.

Viime kauden asemat keskusta-alueella, Härmälässä, Kaupissa ja Hakametsässä pysyvät pääosin ennallaan. Kokonaisuudessaan kaupunkipyöräasemia tällä kaudella on 95, kun niitä viime kesänä oli noin 80.

Ajantasainen tieto kaupunkipyöräasemista on saatavilla kauden aikana Tampereen kaupunkipyörät -sovelluksessa. Myöhemmin keväällä kaupunkipyöräasemat näkyvät myös Nyssen reittioppaassa.

Kausi 2022 tuo muutoksia myös käyttöehtoihin ja hinnoitteluun. Jatkossa matkan teko on rennompaa, sillä peruskäyttöaika pitenee puolesta tunnista 45 minuuttiin. Uutena hinnoittelumallina on kuukauden käyttöoikeus, joka maksaa seitsemän euroa. Päivähintaa on alennettu neljään euroon ja koko kauden kestävä käyttömaksu pysyy 25 eurossa. Lisämaksujen hinnoittelu ja maksimikäyttöaika säilyvät ennallaan.