Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Etäily laajenee Tampereen hammashuoltoon – 1-vuotiaan lapsen hammashoitolakäynnin voi hoitaa myös videoyhteydellä

Tampereen kaupunki tiedottaa, että yksivuotiaan lapsen hammashoitolakäynnit onnistuvat nyt myös etänä. Päätöstä perustellaan sillä, että kaupunki haluaa helpottaa lapsiperheiden arkea.

Etämahdollisuus koskee lapsen ensimmäistä hammashoitolakäyntiä, ja käynnin voi hoitaa videoyhteydellä.

Tampereen kaupunki aloitti etävastaanottojen testaamisen yksivuotistarkastusten yhteydessä helmikuussa. Etävastaanotto toteutetaan tietoturvallisella Lifecare-sovelluksella.

– Videovastaanotto on perhekeskeinen tapaaminen, jossa keskustellaan pienen lapsen suun terveyttä edistävistä asioista huomioiden koko perhe, hammashoitaja Jaana Ajo kertoo kaupungin tiedotteessa.

Lakisääteisessä tapaamisessa käsiteltäviä aiheita ovat muun muassa hampaiden harjaus, hammastahnan käyttö, ravintoasiat ja imeskelyyn liittyvät tottumukset, kuten tutin käyttö.

– Lapsen ei tarvitse olla paikalla, vaan hän voi olla vaikka päiväunilla, jotta vanhemmat saavat keskittyä rauhassa keskustelemaan, Ajo kertoo.

Tavallisellakaan fyysisellä 1-vuotiaan vastaanotolla suuhun katsominen ei ole tapaamisen tärkein tavoite. Ajon mukaan videovastaanottoa kokeilleet perheet ovat pitäneet sitä arkeansa helpottavana vaihtoehtona.

Tällä hetkellä videovastaanottoaikoja yksivuotiaan hammasneuvolatapaamisiin tarjotaan Lielahden, Tipotien, Hervannan, Linnainmaan ja Tesoman hammashoitoloissa. Videovastaanottoajan voi varata, asuipa missä päin Tamperetta tahansa.

Kaupungin tavoitteena on lisätä etävastaanottoaikojen määrää osana digitaalisten, asiakaslähtöisten palvelujen kehittämistä. Hammasneuvolan lisäksi suuhygienisteille voi jo varata etävastaanottoajan.