Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tays: Suojelutyön määrän vähentäminen johtaa kiireisten hoitojen perumiseen – "Tulee vaikeuttamaan myös päivystyspotilaiden hoitoa"

Tehyn ja Superin lakko vaikeuttaa entisestään Taysin toimintaa, tiedottaa PSHP.

Tiedotteen mukaan tänään saadun ilmoituksen mukaan Tehyn keskuslakkotoimikunta on vähentänyt jo aiemmin sovittua suojelutyön määrää keskiviikolta. Myös torstailta on vähennetty suojelutyön määrää viikon aiempiin päiviin verrattuna.

– Nyt tiedossa oleva suojelutyön määrä on merkittävästi aiempaa pienempi ja tarkoittaa käytännössä sitä, että joudumme valitettavasti peruuttamaan ennalta sovittuja kiireisiä hoitoja sekä vuodeosastoilta, toimenpideyksiköistä että poliklinikoilta, kertoo Taysin johtajaylilääkäri Juhani Sand tiedotteessa.

Taysista pyritään olemaan yhteydessä puhelimitse tai tekstiviestillä potilaisiin, joiden vastaanottoaika tai leikkausaika joudutaan perumaan tämän viikon keskiviikkona ja torstaina.

– Vaikeutunut tilanne tulee vaikeuttamaan myös päivystyspotilaiden hoitoa, mutta teemme parhaamme päivystyksen turvaamiseksi, toteaa Juhani Sand.

Lakon on ilmoitettu loppuvan perjantaina 15. huhtikuuta kello 6. Lakon on määrä alkaa uudelleen laajentuneena keskiviikkona 20. huhtikuuta kello 6.