Tampere hakee jalkapallon naisten EM-kisoja vuodelle 2025 yhdessä Pohjoismaisten kaupunkien kanssa

Tampereen kaupunki on mukana Pohjoismaisten jalkapalloliittojen UEFA Women’s Euro 2025 -lopputurnaushakemuksessa. Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan jalkapalloliitot jättivät ensimmäisen hakuvaiheen materiaalit Euroopan jalkapalloliitto UEFAlle maaliskuun lopussa.

Pohjoismaiden hakemuksessa järjestäjäkaupungeiksi ovat Tampereen lisäksi ehdolla Helsinki, Tukholma, Göteborg, Kööpenhamina, Odense, Oslo ja Trondheim. Myös ainakin Sveitsi ja Ranska ovat jättäneet hakemuksensa EM-turnauksen järjestämisestä.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA valitsee turnausjärjestäjän joulukuun 7. päivä. Pohjoismaiden haku keskittyy vahvasti maita yhdistävien arvojen, kestävän kehityksen periaatteiden ja yhdenvertaisuuden teemoihin.

– Tampere tunnetaan kansainvälisten suurten tapahtumien kaupunkina sekä aktiivisena yhdenvertaisuuden ja kestävän kehityksen edistäjänä. Naisten jalkapallon EM-turnaus sopisi täydellisesti Tampereelle. Edelliset kisat ovat tarjonneet meille lukemattomia unohtumattomia hetkiä, ja olisi upeaa olla kirjoittamassa uusia tarinoita yhdessä muiden Pohjoismaisten kaupunkien kanssa, Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok.) sanoo.

Jalkapallon naisten EM-turnaus pelattiin edellisen kerran Suomessa vuonna 2009. Tampereella pelattiin kuusi ottelua, joista neljä alkulohkoissa, yksi puolivälierissä ja yksi välierissä.

Jalkapallo on kasvanut sen jälkeen naisten lajina uusiin mittoihin, ja vuoden 2025 EM-lopputurnaukseen odotetaan katsojia jopa yli 130 maasta.

– Jalkapallon naisten EM-turnaus on yksi Euroopan suurimmista urheilutapahtumista, ja olisi luonteva jatkumo Tampereella järjestetyille urheilun MM- ja EM-tason arvokilpailuille. Meille tämä on jälleen loistava mahdollisuus kehittää kaupunkia tapahtumien, mutta myös yleisen hyvän kaupunkikehityksen näkökulmasta, Tampereen kaupungin tapahtumajohtaja Perttu Pesä toteaa.

Palloliiton kehityspäällikön Heidi Pihlajan mukaan hakuprosessi jatkuu seuraavaksi tiiviillä vuoropuhelulla UEFAn ja eri sidosryhmien kanssa.

– Jätämme lopullisen hakemuksemme lokakuussa, Pihlaja kertoo.

Jos Pohjoismaat saavat kisat järjestettäväkseen, EM-loppuottelu pelataan 50 000 katsojaa vetävällä Tukholman Friends-areenalla. Tampereella ja Helsingissä pelattaisiin alkulohkojen otteluita.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut