Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lakon vaikutukset tarkentuvat – Näin käy Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluissa

Neuvottelujärjestö JUKO:n sekä OAJ:n lakko näkyy laajasti myös Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluissa, joissa joudutaan muun muassa perumaan runsaasti varattuja vastaanottoaikoja, kertoi Tampereen kaupunki maanantaina iltapäivällä.

Lakon toteutuessa vastaanottotoiminnassa esimerkiksi terveysasemilla ja kuntoutuksessa tiistaina ja keskiviikkona 12.–13. huhtikuuta kiireettömiä vastaanottoja ja kuntoutusaikoja peruuntuu. Suun terveydenhuollossa aikuisten kiireettömiä hammaslääkäriaikoja sekä osa suuhygienistiajoista joudutaan perumaan. Aikojen peruuntumisesta pyritään ilmoittamaan.

Kouluterveydenhuollossa lakon toteutuessa terveydenhoitajan vastaanotot pääsääntöisesti peruuntuvat. Myöskään puhelimeen ei vastata lakon aikana. Poikkeuksista ilmoitetaan koulukohtaisesti erikseen. Jos vastaanotto peruuntuu, terveydenhoitaja on mahdollisuuksien mukaan yhteydessä uuden ajan antamiseksi. Lääkäreiden vastaanotot toteutuvat normaalisti.

Opiskeluterveydenhuollossa terveydenhoitajan vastaanotot pääsääntöisesti peruuntuvat. Toteutuvista vastaanotoista ilmoitetaan yksilökohtaisesti erikseen. Jos vastaanotto peruuntuu, terveydenhoitaja on yhteydessä myöhemmin uuden ajan antamiseksi. Lääkäreiden vastaanotot toteutuvat normaalisti. Digitaaliset palvelut (chat, Omaolo, sähköinen yhteydenottolomake) toimivat normaalisti ja puhelinpalvelu osassa toimipisteitä. Tiistaina 12.4. ei ole walk in -ohjausta eikä neuvontaa.

Lasten ja nuorten poliklinikalla terveydenhoitajan vastaanotot peruuntuvat. Asiakkaita pyritään informoimaan henkilökohtaisesti ajan peruuntumisesta. Asiakkaita pyydetään varaamaan uusi aika. Lääkäreiden vastaanotot toteutuvat normaalisti.

Äitiys- ja lastenneuvoloissa lääkärin vastaanotot toteutuvat annettujen ajanvarausten mukaisesti. Terveydenhoitajien ajat pääsääntöisesti peruuntuvat. Osa loppuraskauden ja vastasyntyneiden terveydenhoitajan käynneistä voidaan toteuttaa ja näistä pyritään ilmoittamaan asiakkaille. Lakkopäivinä toteutuvat terveydenhoitajan vastaanotot voivat olla tavallista lyhyempiä ja käynnit toteutua rajoitetulla sisällöllä.

Jos vastaanottoaika terveydenhoitajalle peruuntuu, varaathan uuden ajan joko sähköisen ajanvarauksen tai 14.4 alkaen neuvolan puhelinpalvelun kautta: www.tampere.fi/aitiysjalastenneuvolat.

Neuvolan puhelinpalvelu on suljettu 12.–13.4.

Neuvolan chat-palvelu on 12.–13.4. avoinna klo 12–14.

Perheneuvolassa pääsääntöisesti varattuja aikoja ei pystytä toteuttamaan ja niitä joudutaan siirtämään. Uusista ajoista ilmoitetaan suoraan asiakkaille. Jo varatut lääkärinajat toteutetaan kuitenkin suunnitellusti. Puhelinneuvonta on suljettu 13.4.

Nuorisovastaanotolla ei pystytä toteuttamaan kaikkia varattuja aikoja. Mahdollisista aikojen peruuntumisesta ilmoitetaan asiakkaille ja tarvittaessa annetaan uusi aika. Lääkärien vastaanotot toimivat normaalisti.

Ehkäisyneuvolassa terveydenhoitajan vastaanotot ja puhelinajat peruuntuvat. Asiakkaiden ajat perutaan henkilökohtaisesti ja annetaan ohje uuden ajan varaamiseksi. Lääkärin vastaanotot toteutuvat osittain ja peruuntuneista ajoista ilmoitetaan asiakkaille henkilökohtaisesti.

Puheterapiassa kaikkia varattuja aikoja ei pystytä toteuttamaan ja niitä voidaan joutua siirtämään. Peruutuksista pyritään ilmoittamaan asiakkaille etukäteen

Perhe- ja sosiaalipalveluissa lakko vaikuttaa useiden yksiköiden palveluihin. Lapsiperheiden sosiaalityön, perheoikeudellisten palveluiden, lapsiperheiden aikuissosiaalityön ja lastensuojelun palveluissa varattuja aikoja ei pystytä toteuttamaan. Peruuntumisista pyritään ilmoittamaan asiakkaille etukäteen. Sosiaalipalveluissa hoidetaan pääasiassa vain päivystykselliset ja välttämättömät lastensuojelun tehtävät. Perhetyön ja tehostetun perhetyön käyntejä saatetaan joutua muuttamaan tai perumaan.

Perhetukikeskus Päiväperhossa lakko voi vaikuttaa Kohtaamispaikan ja neuvolan palveluihin ja aikoja saatetaan joutua perumaan.

Lastensuojelun virka-aikainen päivystys ma–pe klo 9–15 puhelin 040 568 5520 sekä sosiaali- ja kriisipäivystys puhelin 0500 625 990 hoitavat akuutit ja päivystykselliset asiat.

Aikuissosiaalityö palvelee 12.–13.4. vain kiireellisissä tilanteissa, joissa on tarpeen turvata välttämätön huolenpito. Näissä tilanteissa soita sosiaalipalvelujen neuvonnan neuvontanumeroon 03 5657 0200 (9–15). Aikuissosiaalityön palvelupisteet ovat suljettuina.

Kotihoidon, omaishoidon tuen sekä asumisen asiakasohjauksessa sekä Pirkanmaan omais- ja perhehoidon sekä henkilökohtaisen tuen yksikössä osa ennalta sovituista asiakkaan kotona tapahtuvista arviointikäynneistä joudutaan perumaan eikä puhelimeen välttämättä pystytä vastaamaan lakkopäivinä.

Vammaispalvelutoimistossa pystytään hoitamaan 12.–13.4. vain kiireelliset tilanteet ja puhelinpalvelu pyritään pitämään auki. Muutoin vammaispalvelutoimisto on suljettu.