Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puolustusvoimat varautuu kannettavilla lennokeilla – tavoitteena hankkia yli 1 000 suorituskykyistä järjestelmää

Puolustusvoimat on rakentamassa lisää lennokkijärjestelmiä käyttöönsä. Kyse on tarkalleen kannettavista lennokeista, joiden avulla voidaan parantaa joukkojen tiedonhankintakykyä riippumatta olosuhteista.

Suorituskyvyn rakentamiseen liittyen Puolustusvoimat on julkaissut osallistumishakemusilmoituksen, jolla kartoitetaan järjestelmätoimittajia neuvottelujen käynnistämiseksi. Tavoitteena on hankkia 1 000 – 2 000 suorituskykyistä järjestelmää, joilla voidaan operoida ympäri vuoden olosuhteista riippumatta.

Järjestelmää on tarkoitus käyttää eri puolustushaarojen joukkojen ja aselajien tiedustelun, valvonnan ja maalinosoituksen tehtäviin eteläiseltä rannikolta aina pohjoisimpaan Lappiin saakka.

– Hanke on edennyt suunnitelman mukaan lennokkitutkimuksesta markkinoilta saatavien järjestelmien testaamiseen ja huolelliseen analysointiin sekä vaatimusmäärittelyyn. Nyt etsimme tälle täysin uudelle suorituskyvylle vaatimukset täyttävää toimittajaa. Haemme järjestelmää, joka toimii erilaisissa sääolosuhteissa eri vuodenaikoina ja vaihtelevissa ympäristöissä, kommentoi Maavoimien esikunnan everstiluutnantti Riku Rantakari tiedotteessa.