Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helpotusta paikkapulaan – Tampereelle avataan uusi turvakoti

Tampereelle avataan tällä viikolla uusi turvakoti.

Tampereen ensi- ja turvakoti ry. on ylläpitänyt kahta turvakotia, jotka ovat olleet Pirkanmaan ainoat. Mutkakadun turvakoti on toiminut vuodesta 1984 Petsamossa ja vuonna 2018 avattiin Hämeenkadun turvakoti. Näissä on yhteensä 17 asiakaspaikkaa. Viime vuonna turvakodeilta jouduttiin ohjaamaan asiakasta toisella paikkakunnalla olevaan turvakotiin yli 200 kertaa, kun kummatkin turvakodit olivat täynnä.

Nyt paikkapulaan saadaan helpotusta, kun uusi turvakoti avataan Kaukajärvelle. Avajaisia vietetään keskiviikkona 13. huhtikuuta ja ovet aukeavat asiakkaille torstaina 14. huhtikuuta.

Uuden turvakodin mahdollisti Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta saatu rahoitus. Rahoituksella on rakennettu vain turvakodin käyttöön suunniteltu rakennus. Hanke toteutettiin yhteistyössä Hoivatilat oy:n ja Visura oy:n kanssa.

Kaukajärven turvakodilla on kaksi osastoa, joissa kummassakin on yhdeksän asiakaspaikkaa. Toiseen osastoon muuttaa yhdistyksen Mutkakadun turvakoti, toinen osasto on uusia paikkoja. Turvakotipaikkojen määrä kasvaa kaiken kaikkiaan kymmenellä paikalla. Jatkossa Tampereen ensi- ja turvakoti ry:llä on kolme turvakotia, joissa yhteensä 27 paikkaa.

– Uusi turvakoti on erittäin merkittävä lisä Tampereen ja lähialueen lähisuhdeväkivaltapalveluihin väkivallan uhreille ja heidän lapsilleen. Lähisuhdeväkivalta on erittäin yleistä, mutta edelleen piilossa olevaa. Tärkein viesti apua tarvitseville onkin, että älä jää yksin, apua on saatavissa, tiivistää Tampereen ensi- ja turvakoti ry:n hallituksen puheenjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki tiedotteessa.