Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilves valitsi uuden toimitusjohtajan – "Ilves on ollut minulle aina intohimo"

Ilveksen jalkapallotoiminnasta vastaava Ilves Edustus Oy on valinnut uudeksi toimitusjohtajaksi Risto Niklas-Salmisen, 56. Niklas-Salminen aloittaa tehtävässä 1. lokakuuta. Sitä ennen hän perehtyy tulevaan tehtäväänsä aikataulun salliessa.

Risto Niklas-Salmisella on lähes 30 vuoden kokemus Intersport Koskikeskuksen kauppiaana vaimonsa Hannele Niklas-Salmisen kanssa. Niklas-Salminen on suorittanut eMBA-tutkinnon sekä yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon. Tämän lisäksi hänellä on vuosien aikana ollut lukuisia luottamustehtäviä, muun muassa K-kauppiasliiton hallituksen jäsenenä sekä erikoiskauppayhdistyksen puheenjohtajana.

Niklas-Salmisen Ilves-ura pelaajana alkoi vuonna 1977, joka johti lopulta aivan edustusjoukkuerinkiin asti, jossa hän pelasi vuosina 1984–1985.

– Aloitin pelaamisen Ilveksen Futis-Liigassa, josta ikäkausijoukkueiden kautta etenin edustusjoukkueeseen asti. Olin maalivahti ja siihen aikaan edustusjoukkueessa pelasivat myös Mika Malinen ja Vesa Holli. He olivat sen verran kovia pelureita, että itse päädyin penkinlämmittäjäksi. Nuo ovat olleet loistavia muistoja Ilveksestä juniori- sekä edustusjoukkue vuosilta, Niklas-Salminen kertoo tiedotteessa.

Jalkapallon kautta hän löysi myös tulevan alansa. Lukion päätökseen saaneella Niklas-Salmisella oli opiskelupaikka vielä avoinna, kunnes kuuli Tampereen kauppaopiston jalkapallojoukkueen tarvitsevan maalivahtia. Opiskelupaikka kauppaopistossa tarjosi uran lisäksi perheen, sillä siellä hän tapasi tuolloin tulevan vaimonsa ja lastensa äidin Hannelen.

Niklas-Salminen kertoo nimityksensä olleen monen asian summa. Hän on toiminut aiemmin myös muun muassa Ilves Jalkapallo Oy:n hallituksen puheenjohtajana.

– Ilves on ollut minulle aina intohimo. Olen yllättynyt, että olen päätynyt tähän rooliin, mutta myös onnellinen, että minulle on annettu tämä mahdollisuus, Niklas-Salminen sanoo tiedotteessa.

Niklas-Salminen unelmoi Ilveksen olevan tulevaisuudessa yksi johtavista jalkapalloseuroista Pohjoismaissa.

– Lentokorkeutta tulee olla tarpeeksi, mutta se miten nuo asiat saavutetaan, lähtee arjen tekemisestä. Meidän tulee tehdä ne ylivoimaisen hyvin. Menestys ei tule vahingossa, vaan menestys saavutetaan tekemällä asiat hyvin, Niklas-Salminen summaa.