Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Nuoriso lanseerasi TikTok-haasteen, jossa kaatuillaan astiat kädessä – HS: Rehtori lanseerasi lompakossa tuntuvan vastasanktion ja kaatuilu loppui alkuunsa

Etelä-Suomen Media kertoi aiemmin viikolla suomalaiskouluissa levinneestä TikTok-haasteesta, jossa kaatuillaan tarjotin kädessä niin, että astiat lentelevät pitkin lattioita ja usein hajoavat. Tämä toimitus kuvataan ja laitetaan TikTok-palveluun.

Suomalaiskouluissa huumorintaju ei ole kestänyt moista villitystä. Helsingin Sanomat kertoo, että Luvian koulun rehtori Pasi Savolainen on jo kehittänyt haasteeseen vastasanktion. Se tuntuu lompakossa.

– Toimimme vahingonkorvauslainsäädännön mukaisesti. Vahingon tahallisesti aiheuttanut henkilö on korvausvastuussa. Tästä haasteesta on nyt laskutettu oppilaita, ja toimimme samoin jatkossakin, Savolainen kertoo haastattelussa.

TikTok-haaste alkoi levitä maanantaina. Luvialla se loppui viimeistään torstaina. Taloudellinen sanktio osoittautui erittäin tehokkaaksi tavaksi lopettaa temppuilu alkuunsa.

– Some-haasteille on tyypillistä, että ne vaihtuvat nopeasti ja kulkevat sykleissä. Ne voivat mennä ohi yhtä nopeasti kuin alkavatkin, Savolainen kertoo.