Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uuden kaupunginosan ensimmäinen asuinrakennus alkaa kohota – Yli 300 asunnon kortteli lämpiää uudenlaisella ratkaisulla

Rakennuskonserni Mangrove on käynnistänyt yli 300 asunnon rakennustyöt Tampereen kupeessa sijaitsevalle Lamminrahkan alueelle.

Rakennustyö on ensimmäinen käynnistynyt asuinrakennushanke uudella alueella, ja asuinkortteliin rakentuu asumisoikeus- ja vuokra-asuntoja. Rakennusten lämmityksessä käytetään uutta kauko- ja maalämpöä yhdistävää hybridiratkaisua.

Korttelin rakentaminen käsittää useamman rakennusvaiheen, jotka ajoittuvat vuosille 2022–2025. Uuteen kortteliin rakentuu asumisoikeus- ja vuokra-asuntoja, ja sen koko rakennusoikeus on 17 000 kerrosneliömetriä.

– Koko kortteliin on suunnitteilla yli 300 asuntoa, jotka rakennetaan useammassa vaiheessa. Ensimmäisen vaiheen asuinkerrostalot valmistuvat vuoden 2023 lopulla. Rakennushanke on Mangrovelle mittava, ja se tulee työllistämään hankkeen aikana merkittävän määrän Pirkanmaan alueen yhteistyökumppaneita, kertoo Mangrove Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Antti Lundstedt tiedotteessa.

Mangrove Asumisoikeus Oy:n omistukseen rakentuu 67 asumisoikeusasuntoa osoitteeseen Kuurankatu 2. Asumisoikeusasuntojen hakuaika käynnistyy syksyllä 2022, ja arvioitu valmistuminen on keväällä 2024. Asuntoyhtymä Oy:n omistukseen rakentuu 235 vuokra-asuntoa, ja ne sijaitsevat osoitteissa Taitajakatu 2 ja Mossin Puistokatu 12.

Lamminrahkan korttelissa rakennusten lämmitysmuodoksi valittiin kaksi lämmönlähdettä yhdistävä hybridiratkaisu, jossa saadaan hyödynnettyä toimintavarmaa ja tehokasta kaukolämpöä sekä ekologista maalämpöä. Maalämmön avulla tuotetaan yli 50 prosenttia kohteen vuotuisesta lämmitysenergiasta.

Kohteeseen asennettavaa hybridiratkaisua käytetään nyt ensimmäistä kertaa asuinrakennuksissa. Vastaavanlaisia järjestelmiä on asennettu aiemmin lähinnä toimisto- ja liikerakennuksiin.

– Ekologinen lämmitysjärjestelmä mahdollistaa energiatehokkaiden asuntojen rakentamisen, ja Lamminrahkan asuinkiinteistöt ovatkin parasta A-energialuokkaa. Suurin hyöty tulee säästyneen energian myötä pienentyneistä lämmityskustannuksista ja hiilidioksidipäästöistä, kertoo Mangrove Rakennuttaja Oy:n toimitusjohtaja Sami Lehto tiedotteessa.

Korttelin yhteiselle sisäpihalle rakentuu viihtyisä leikki- ja oleskelualue, ja taloyhtiöiden parkkipaikat aiotaan sijoittaa pihakannen alle.