"Herään oikein eloon niissä hetkissä" – Iida ja 1299 muuta tekevät vapaaehtoistyötä jääkiekon MM-kisoissa

– Olen viimeistään niissä tehtävissä huomannut, miten hyvä olen toimimaan kiireessä ja paineen alla. Herään oikein eloon niissä hetkissä, tamperelainen Iida Kyttälä iloitsee.

Hän puhuu vapaaehtoistyöstä Suomen Jääkiekkoliiton tapahtumissa. Kyttälä on ollut vapaaehtoistehtävissä miesten A-maajoukkueen Euro Hockey Tourin turnauksissa sekä naisten MM-kisoissa 2019.

Kyttälä aloitti vapaaehtoistyöt jääkiekon parissa jo lukioiässä synnyinseudullaan Kouvolan KooKoon otteluissa. Hän oli myös KooKoon hommissa osallistumassa ottelujärjestelyihin, kun Leijonat pelasi Kouvolassa maaottelun. Siitä Kyttälälle heräsi ajatus kysyä mahdollisuutta päästä Suomen Jääkiekkoliitolle vapaaehtoistehtäviin.

Toukokuussa hän on jääkiekon MM-kisoissa Tampereella vapaaehtoisena mediapalvelutehtävissä.

Moni tamperelainen tai lähiseudun asukas nosti hakemuksessaan esiin sen, että tilanne on Tampereella ainutlaatuinen ja ikimuistoinen.

MM-kisojen vapaaehtoistehtäviin haki noin 2000 ihmistä, joista valittiin noin 1300 vapaaehtoistyöntekijää. Heistä noin 700 työskentelee Tampereella.

MM-kisojen 2022 vapaaehtoiskoordinaattori Tea Tuovinen kertoo, että Tampereelle vapaaehtoisiksi hakeneissa oli useita tuttuja henkilöitä, jotka ovat olleet vapaaehtoistehtävissä Suomen Jääkiekkoliiton tapahtumissa, mutta luonnollisesti Tampereelle hakeneissa oli paljon Helsinkiä enemmän ensikertalaisia.

– Moni tamperelainen tai lähiseudun asukas nosti hakemuksessaan esiin sen, että tilanne on Tampereella ainutlaatuinen ja ikimuistoinen. Kaupungissa edellisen kerran järjestetyistä jääkiekon MM-kisoista on paljon aikaa ja nyt Tampereella on kaiken lisäksi uusi areena, Tuovinen kertoo.

Vapaaehtoiset hakivat 33 eri työtehtävään, jotka liittyivät muun muassa ottelutapahtumaan, lipunmyyntiin, turvallisuuteen, akkreditointiin, asiakaspalveluun ja kuljetuksiin.

MM-kisaorganisaatio odottaa, että vapaaehtoistyöntekijät ovat käytettävissä kisoissa vähintään 10 työvuoron ajan. Työvuorojen kestot vaihtelevat tehtävittäin, mutta ovat pääsääntöisesti 6–8 tuntia.

– Joillain vapaaehtoisilla päivät saattavat olla lyhyempiä, jos heidän tehtävänsä sijoittuvat yhden tai kahden ottelun oheen. Esimerkiksi rakentamisen ja kuljetuksen vapaaehtoiset saattavat hoitaa tehtäviään aamusta yömyöhään, vapaaehtoiskoordinaattori Tuovinen muistuttaa.

– Olin valmistautunut etukäteen siihen, että omistan koko toukokuun MM-kisatehtäville, mutta olenkin vapaaehtoistehtävissä lähinnä viikonloppuisin, sillä sain oman alan harjoittelupaikan kevääksi, Iida Kyttälä kertoo vapaaehtoistyöjaksostaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut