Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Monien julkkishäiden suunnittelija: Nyt kesähäihin uskalletaan taas satsata – "Olen buukannut häihin nimekkäitä artisteja ja esiintyjiä ulkomailta..."

Juhlat: Tamperelainen hääsuunnittelija Anu Beadle kertoo, mitä ihmiset häissä nyt arvostavat.

Nyt on alettu heittää hyvästejä pandemia-ajan häille: livestriimauksille, maskeille ja etenkin toistuville siirtämisille.

– Omista asiakkaistani kukaan ei perunut häitään, vaan suurin osa siirsi juhlatilaisuuksia eteenpäin. Minulla on asiakkaana yksi pariskunta, joka joutui siirtämään häitään viidesti, tamperelainen hääsuunnittelija Anu Beadle kertoo.

Beadle on vihdoin päässyt purkamaan jonoa, joka muodostui pandemia-ajan siirroista. Beadle ennakoi, että hänen yrityksensä Lily Dream Weddingin kalenteri alkaa pian näyttää kutakuinkin samalta kuin ennen korona-aikaa.

– Korona-aikana ihmiset pelkäsivät, että juhlia joudutaan siirtämään tai perumaan. Pelko näyttäytyi niin, etteivät kaikki uskaltaneet suunnitella juhlia vielä tälle vuodelle. Nyt tilanne alkaa vähitellen normalisoitua, mikä tarkoittaa minun kannaltani sitä, että häitä on läpi vuoden.

Beadle on tunnettu näyttävistä, korkean profiilin häistä, joita hän suunnittelee ympäri Suomea. Ennen pandemiaa hän teki töitä myös ulkomailla sekä ulkomaisille että suomalaisille asiakkaille. Tällä hetkellä ulkomailla järjestettävät häät ovat toistaiseksi tauolla.

– Suomalaiset asiakkaat haluavat pitää juhlat kotimaassa. Sen sijaan häämatkat suuntautuvat taas ulkomaille.

Tämän vuoden häissä näkyy tarve panostaa, ja yksi satsauksen kohde on musiikki.

– Olen buukannut häihin nimekkäitä artisteja ja esiintyjiä ulkomailta. Taustalla on se syy, etteivät ihmiset päässeet pandemian aikana konsertteihin. Ulkomaiset artistit esiintyvät häissä tyypillisesti puolen tunnin tai tunnin ajan.

Beadle ei halua paljastaa suomalaisiin häihin tulevien artistien nimiä, sillä häitään viettävät pariskunnat haluavat juhlia julkisuudelta piilossa. Beadlellä on tiedossa myös useampia julkkishäitä tulevalle kesälle, mutta hän ei hiisku niistäkään.

– Osa suunnittelemistani häistä päätyy lehtiin, osa ei koskaan.

Pandemia kohteli tapahtuma-alaa kovalla kädellä. Beadle arvelee, että yrittäjien koronalaskun maksamiseen menee vielä pitkä aika.

–  Se oli valtava taloudellinen isku minulle ja muille. Minulta loppuivat työt siihen paikkaan, kun hallitus ilmoitti poikkeusoloista 17. maaliskuuta 2020.

Beadle arvelee, että hänen yrityksensä pelastui tunnettuuden ja aiemman menestyksen ansiosta.

– Myös se oli äärimmäisen tärkeää, että yhteistyökumppanini selviytyivät koronasta. Toivon todella, että uusia rajoituksia tai koronan kaltaisia pandemioita ei enää tule.

Osa Beadlen asiakkaista juhlisti häitään koronasta huolimatta.

– Tilaisuudet olivat pienempiä. Asiakkaideni häissä oli ennen koronaa keskimäärin 150 vierasta, mutta korona-aikana juhlijoiden määrä tippui 50:een. Tilaisuuksien tunnelma oli kuitenkin lämminhenkinen ja intiimi, ja kasvokkaista kohtaamista pidettiin suuressa arvossa.

Beadle kertoo, että pandemian jälkeiset häät eroavat aiemmista häistä yhdellä tavalla.

– Juhlia ei pidetä enää itsestään selvyyksinä, vaan niitä arvostetaan aivan eri tavalla. Monelle kaikkein tärkeintä on stressitön yhdessäolo.