TTT:ssä näyttelijät lukevat ukrainalaisten kirjailijoiden kirjeitä Ukrainan lasten hyväksi – "Haluamme välittää nämä tärkeät ajatukset yleisön saataville..."

Tampereen Työväen Teatteri järjestää lauantaina 23. huhtikuuta klo 13 lukudraamaesityksen Talo horjahti – tekstejä keväältä 2022 Ukrainasta.

Hyväntekeväisyysesityksen tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä ukrainalaisten lasten hyväksi Unicefin kautta.

Esityksessä luetaan ukrainalaisten kirjailijoiden kirjeitä, päiväkirjamerkintöjä ja monologeja. Ne on kirjoitettu sodan keskellä helmi-maaliskuussa 2022.

Tekstikokonaisuuden ovat koonneet ja kääntäneet yhdessä taiteilijat, kääntäjät ja aktivistit Suomesta ja Ukrainasta. Tekstit on sovittanut kokonaisuudeksi näytelmäkirjailija Elli Salo.

TTT:n teatterinjohtaja Otso Kautto pitää lukudraamaesitystä luontevana tapana auttaa Ukrainaa.

– Teatterintekijöinä meillä on tiettyjä osaamisalueita ja vahvuuksia. Niitä käyttäen haluamme keskustella ympäröivän todellisuuden kanssa. Tässä tilanteessa se tarkoittaa sitä, että kriisin keskellä Ukrainassa syntyvät taiteelliset tekstit välittyvät meidän kauttamme tamperelaiselle yleisölle. Hätätila on saanut sikäläiset draamakirjailijat ja runoilijat kirjoittamaan, ja haluamme välittää nämä tärkeät ajatukset yleisön saataville. kertoo Kautto tiedotteessa.

TTT:n lukudraamaesityksessä lukijoina ovat talon omat kiinnitetyt näyttelijät Jari Ahola, Teija Auvinen, Pentti Helin, Jari Leppänen, Heidi Kiviharju, Jaana Oravisto, Suvi-Sini Peltola, Tommi Raitolehto ja Auvo Vihro.

Lukudraamaesityksen sovittanut näytelmäkirjailija Elli Salo kertoo

Lukudraamassa kuullaan ukrainalaisten näytelmäkirjailijoiden Andrii Bondarenkon, Julija Gontšarin, Lena Ljagušonkovan ja Ljudmila Timošenkon monologeja. Suurin osa kirjailijoista on paennut viime viikkojen aikana Kiovasta Lviviin.

Monologien lisäksi luetaan lastenkirjakuvittaja Olja Grebennikin ja näytelmäkirjailija Oleg Mihailovin sodanaikaisia päiväkirjamerkintöjä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut