Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nekalaan tulossa uusia tiloja selviämishoitoasemalle sekä sosiaali- ja kriisipäivystykselle

Selviämishoitoasemalle sekä sosiaali- ja kriisipäivystykselle aiotaan rakentaa uudet tilat Nekalaan samalle tontille suunnitteilla olevan uuden poliisitalon yhteyteen. Tontti sijaitsee Viinikankadun, Lahdenperänkadun ja Lempääläntien rajaamalla alueella.

Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi 7. huhtikuuta tarveselvityksen jatkosuunnittelun pohjaksi. Hanke siirtyy Pirkanmaan hyvinvointialueelle, joka vastaa hanke- ja toteutussuunnittelusta ja toteutuksesta.

Selviämishoitoaseman ja sosiaali- ja kriisipäivystyksen samoin kuin uuden poliisitalon toteuttaminen edellyttää vielä vireillä olevan asemakaavamuutoksen hyväksyntää.

Tarveselvityksen mukaan kolmikerroksisen uudisrakennuksen ensimmäiseen kerrokseen tulee selviämishoitoasema, josta on kiinteä yhteys poliisitaloon. Toiseen kerrokseen on suunniteltu tilat katkaisuhoidolle ja kolmanteen kerrokseen sosiaali- ja kriisipäivystykselle, joka huolehtii Tampereen ja Oriveden lisäksi myös 20 muun Pirkanmaan kunnan sosiaalipäivystyksestä virka-ajan ulkopuolella.

Hankkeen rakentamisen kustannusarvio on 9 773 000 euroa.

Sosiaali- ja kriisipäivystys sekä selviämishoitoasema ovat tällä hetkellä nykyisen poliisitalon yhteydessä Sorinkadulla. Toiminnan kannalta on välttämätöntä, että tilat ovat jatkossakin poliisin kanssa samassa rakennuskokonaisuudessa.

Rakentaminen ja toiminnan käynnistäminen yhteensovitetaan poliisitalon rakennusaikatauluun. Rakennustöiden aloituksen edellytyksenä on, että tarvittavat johtosiirrot ja mahdollinen pilaantunut maa poistetaan ennen rakennustöiden aloitusta.