Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tutkimus: Tampere jatkaa Suomen vetovoimaisimpana kaupunkina – parhaat pisteet elinvoiman edistämisessä ja palveluissa

Tampere on jälleen Suomen vetovoimaisin kaupunki. Asia selviää T-Median Vetovoima&Vaikutus-tutkimuksesta, jossa selvitettiin potentiaalisten asukkaiden näkemyksiä Suomen kymmenen suurimman kaupungin vetovoimasta. Tutkituista kaupungeista Tampere saa parhaat pisteet elinvoiman edistämisessä ja palveluissa.

Tampere piti vastaavan tutkimuksen ykköspaikkaa myös viime vuonna. Tällä kertaa Tampere saa tutkimuksen ainoana kaupunkina erinomaisen arvosanan (4,15) elinvoiman osa-alueesta: se kuvastaa kasvavaa talousaluetta, jolla yritykset voivat hyvin. Myös palveluissa Tampereen arvosana oli tutkimuskaupunkien paras.

– Tulos on ilahduttava ja erittäin iloinen uutinen. Hyvä yhteistyö elinkeinoelämän ja yritysmaailman, oppilaitosten ja korkeakouluyhteisön kanssa on Tampereen vetovoiman kulmakivi. Kaupungissa viihdytään, kun siellä on hyviä töitä ja opiskelupaikkoja. Sen lisäksi houkutteleva kaupunki syntyy tietysti myös monista muista osista: hyvistä palveluista, sujuvasta arjesta, vapaa-ajan mahdollisuuksista, ylipäätään mukavasta tunnelmasta ja rohkeudesta kehittää kaupunkiamme yhdessä eteenpäin. Kokonaisuus rakennetaan yhdessä, ja siitä haluan kiittää kaikkia aktiivisia organisaatioita, yrityksiä ja kaupunkilaisia, sanoo Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok.) tiedotteessa.

Tampereen sekä muiden tutkittujen kaupunkien mainetta arvioitiin Vetovoima&Vaikutus-mallin lisäksi Luottamus&Maine-mallilla, jossa mitataan käsityksiä kaupungin toiminnasta organisaationa, siis esimerkiksi mielikuvia kaupungin hallinnon toimivuudesta ja kaupungista työnantajana. Tampere on tutkimuksen ykkönen sekä vetovoimassa että maineessa.

Tampere sai viime vuonna kiitosta elinvoiman edistämisestä myös yritysjohtajilta. Taloustutkimuksen tutkimuksessa Tampere oli suurista kaupungeista yritysjohtajien silmissä ykkönen ja elinvoimaisuuden edistämisessä tutkimuksen paras.

– Tampere tunnetaan vahvasta osaamisesta, ja jatkamme tulevaisuudessa työtä sen puolesta. Kaupunki myös kehittyy vauhdilla koko ajan, me tunnetusti menemme emmekä meinaa. Tulevaisuudessa uudistamme esimerkiksi Särkänniemen aluetta ja Näsijärven rantojen virkistyskäyttöä, tuemme elämystalouden nousua ja lisäämme harrastusmahdollisuuksien ja hyvinvointia muun muassa Hakametsän Sport Campuksen kautta, Ikonen kertoo.

Suomen toiseksi vetovoimaisin kaupunki on T-Median tutkimuksessa Kuopio, kolmannella sijalla on Jyväskylä.

Tulokset pohjautuvat T-Median joulukuussa 2021 ja tammikuussa 2022 toteuttamaan Vetovoima&Vaikutus-tutkimukseen. Tutkimuksessa selvitettiin Suomen kymmenen, asukasluvultaan suurimman, kaupungin vetovoimaa erityisesti potentiaalisten asukkaiden joukossa. Tutkimukseen osallistui yhteensä 1 698 suomalaista. Tutkimuksen kohderyhmänä olivat 15–65-vuotiaat suomalaiset, Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Tampereen halutuin kaupunginosa vaihtui, mullistiko ratikka listan? – "Nuo ennusteet näyttävät toteutuvan..."