Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

45 miljoonan kampus nousee Pirkkalaan – "Poikkeuksellisen iso koulu..."

Naapurit: Työmaalla aletaan rakentaa pian ensimmäisiä vesikattoja.

Uusi Pirkkala-kampus nousee aikataulussa. Projektipäällikkö Janne Hynynen YIT:ltä kertoo, että työmaalla tehdään parhaillaan runkoasennuksia.

– Kaksi ensimmäistä lohkoa on ylhäällä ja kahden seuraavan runkoa tehdään, Hynynen kertoo.

Työmaa on jaettu kahdeksaan lohkoon. Hynynen kertoo, että kolmannen lohkon toinen kerros on tehty ja kohta on kolmen rakennusosan runko pystyssä.

– Seuraavaksi aloitetaan ensimmäisestä lohkosta alkaen suojateltan asennukset ja sen jälkeen vesikattotyöt, Hynynen sanoo.

Uuden Pirkkala-kampuksen pinta-ala tulee olemaan noin 19 500 neliömetriä.

– Poikkeuksellisen iso koulu. 10 000 neliömetriä on jo iso koulu ja tämä on vielä tuplat siitä. Yli 10 000 neliön kouluja ei Suomen mittakaavassa hirveästi ole, Hynynen sanoo.

Yli 10 000 neliön kouluja ei Suomen mittakaavassa hirveästi ole.

Janne Hynynen

Uusi koulukampus yhdistää saman katon alle Suupanniityn yläkoulun ja Naistenmatkan alakoulun. Naistenmatkan vanhasta koulusta on jäljellä vuonna 2008 valmistunut C-osa, joka kunnostetaan osaksi uutta kampusta. Suupanniityn vanha koulu puretaan, kun uudisrakennus on valmis käyttöön.

Lisäksi rakennukseen tulee tilat varhaiskasvatukselle, nuoriso- ja liikuntatiloja sekä tapahtumatila. Tapahtumatila eli 400-paikkainen auditorio palvelee kulttuuritapahtumia sekä koulutus- ja kokoustilana. Siellä alkaa kokoontua myös Pirkkalan kunnanvaltuusto. Yksi uuden rakennuksen käyttäjistä on kansalaisopisto.

– Tulevia koulun ja varhaiskasvatuksen käyttäjiä on kuunneltu ja yhdessä heidän kanssa tehty suunnitelmia, kertoo Pirkkalan kunnan tilapalvelupäällikkö Timo Orjala.

– Talosta saadaan myös synergiaetuja. Tilat ovat monikäyttöisiä ja muuntojoustavia.

Pirkkalan kunta ei kuitenkaan omista uutta kiinteistöä.

– Kuntarahoitus Oyj omistaa tilan, heidän kanssaan on tehty kiinteistöleasing-sopimus ja kunta menee vuokralle, kertoo Orjala.

Uudessa koulukeskuksessa on tilat noin 1500 ihmiselle.

– Tämä on meille tosi mieluinen uusi kohde. Saamme toimivat, terveelliset ja turvalliset tilat Pirkkalan koululaisille, Timo Orjala sanoo.

Hankkeen alustava kustannusarvio on noin 45 miljoonaa euroa. Hynysen mukaan rakennusmateriaalien hinnannousu ja pula näkyvät, mutta ei ole ainakaan toistaiseksi aiheuttanut ylitsepääsemätöntä estettä.

– Vähän enemmän vaatii, kun joutuu eri lailla miettimään asioita kuin normaalisti. Tiettyjen materiaalien kanssa pitää ennakoida vähän enemmän.

Uutta koulua rakennetaan vanhan läheisyydessä. Hynynen kertoo, että se on pitänyt työmaalla ottaa erityisen tarkasti huomioon. Yhteistyö on sujunut hyvin niin kunnan kuin rakentajankin näkökulmasta.

– Koulun ja tilaaja-käyttäjän kanssa on tehty hyvää yhteistyötä, Hynynen kiittelee.

Koulurakennuksen on tarkoitus valmistua keväällä 2024 ja oppilaiden on tarkoitus aloittaa koulunsa siellä elokuussa 2024.