Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Sofia, 25, Lapin yliopistosta retkeilee Ylöjärvellä kesätyönään – "Hihkuin innosta nähdessäni kesäretkeilijän hakuilmoituksen..."

"Hihkuin innosta nähdessäni kesäretkeilijän hakuilmoituksen ja päässäni alkoi saman tien loputon ideointi.”

Näin kuvailee tuntojaan Sofia Ahvenainen Ylöjärven kesäretkeilijä 2022 Ylöjärben kaupungin tiedotteen mukaan.

Sofia Ahvenainen, 25, valikoitui tehtävään yli 80 hakijan joukosta.

– Odotan kesää, retkeilyä ja Ylöjärveä. Rakastan luonnossa liikkumista mutta myös verkostoituminen paikkakuntalaisten, matkailijoiden ja matkailuyrittäjien kanssa on tärkeää.

Sofia Ahvenainen opiskelee matkailututkimusta Lapin yliopistossa Rovaniemellä ja viimeistelee parhaillaan pro gradu -tutkielmaansa kesäretkeilijälle luontevasta aiheesta eli Instagramista ja siellä rakentuvista matkakohteen mielikuvista.

– Matkailuviestinnässä on tärkeää ottaa huomioon erilaiset ihmisryhmät ja esimerkiksi vastuullisuus. Mielessäni on jo monia teemoja, joista kesäretkeilijä voisi kertoa.

Ylöjärven kesäretkeilijä aloittaa kolmen kuukauden työpestinsä toukokuun puolivälissä. Ensimmäinen työkeikka suuntautuu Ylöjärven markkinoille lauantaina 21. toukokuuta, jolloin kesäretkeilijän voi tavata kaupungin markkinapisteessä.

Kesäretkeilijän tehtävänä on tutustua Ylöjärven luonto- ja matkailukohteisiin sekä kertoa niistä kaupungin viestintäkanavissa, etenkin sosiaalisessa mediassa.

– Viime kesän innoittamana päätimme palkata kesäretkeilijän myös täksi kesäksi. Ylöjärvellä on niin paljon nähtävää ja koettavaa, että aiheita riittää varmasti - muutama on jo valmiina odottamassa ja otamme mielellämme vastaan myös uusia ideoita, kannustavat viestintäpäällikkö Tiina Helminen ja asiakkuuspäällikkö Tanja Vuori tiedotteessa.

Ylöjärven kaupunki ja kaupungin elinkeinoyhtiö Ylöjärven Yrityspalvelu Oy hakivat 8.–28. helmikuuta viestintätaitoista retkeilijää kesäksi 2022. Suomen ensimmäinen kunnan palkkaama kesäretkeilijä seikkaili Ylöjärvellä kesällä 2021.

Kesäretkeilijää hekeneet Ylöjärven kaupunki ja Ylöjärven Yrityspalvelu Oy lupasivat kokopäivätyön kolmeksi kuukaudeksi touko-elokuussa sopimuksen mukaan. Työaika on joustava ja työtehtävät liikkuvia käsittäen koko Ylöjärven alueen. Ikää pitää olla vähintään 18 vuotta ja oman auton käyttömahdollisuus täytyy olla. Haussa palkan luvattiin asettuvan välille 1800-2100 euroa kuussa. Oman auton käytöstä maksetaan kilometrikorvaukset.