Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen suurin puukerrostalokokonaisuus valmistui Vuorekseen – Kuudessa talossa liki 200 asuntoa omalla pysäköintihallilla ja pihasaunalla

Suomen suurin puukerrostalojen kokonaisuus on valmistunut Tampereen Vuorekseen

Kuusikoksi nimetty puukerrostalokokonaisuus valmistui, kun A-Kruunun kaksi vuokrataloa saivat asukkaansa maaliskuun lopussa.

Kuusikko on Suomen suurin, kuuden puukerrostalon kokonaisuus, johon A-Kruunu on rakennuttanut 92 vuokra-asuntoa Honkakuusenkadulle ja Aihkinkadulle. Kerrostalojen lisäksi alueelle rakennettiin pysäköintihalli, autokatoksia, pihasaunarakennus ja ulkoiluvälinevarastoja. Asuntojen keskineliövuokra on 12,96 euroa.

TA-Asumisoikeus toteutti hankkeeseen jo aiemmin valmistuneet 103 asumisoikeusasuntoa. Pääurakoitsijana hankkeessa toimi Arkta Rakennus Oy.

– Kohtuuhintaisten asuntojen tuottamisen lisäksi tehtävämme on edistää puurakentamista, asumisen innovaatioita, kiertotaloutta ja vähähiilisyyttä. Kuusikon hankkeessa pystymme edistämään kaikkia noita tavoitteitamme, toteaa A-Kruunu Oy:n toimitusjohtaja Jari Mäkimattila tiedotteessa.

Kuusikko-hankkeeseen on käynnissä myös Tampereen yliopiston Pukki-tutkimushanke, joka selvittää puukerrostalorakentamisen liiketaloudellisia mahdollisuuksia kiinteistökehittämisen näkökulmasta.

Tutkimushankkeen tavoitteena on lisäksi tuottaa uutta tietoa puukerrostalorakentamisen arvoketjuista ja tutkia kiertotalouden mahdollisuuksia. Tutkimus valmistuu ensi kesänä.