Suomen suurin puukerrostalokokonaisuus valmistui Vuorekseen – Kuudessa talossa liki 200 asuntoa omalla pysäköintihallilla ja pihasaunalla

Suomen suurin puukerrostalojen kokonaisuus on valmistunut Tampereen Vuorekseen

Kuusikoksi nimetty puukerrostalokokonaisuus valmistui, kun A-Kruunun kaksi vuokrataloa saivat asukkaansa maaliskuun lopussa.

Kuusikko on Suomen suurin, kuuden puukerrostalon kokonaisuus, johon A-Kruunu on rakennuttanut 92 vuokra-asuntoa Honkakuusenkadulle ja Aihkinkadulle. Kerrostalojen lisäksi alueelle rakennettiin pysäköintihalli, autokatoksia, pihasaunarakennus ja ulkoiluvälinevarastoja. Asuntojen keskineliövuokra on 12,96 euroa.

TA-Asumisoikeus toteutti hankkeeseen jo aiemmin valmistuneet 103 asumisoikeusasuntoa. Pääurakoitsijana hankkeessa toimi Arkta Rakennus Oy.

– Kohtuuhintaisten asuntojen tuottamisen lisäksi tehtävämme on edistää puurakentamista, asumisen innovaatioita, kiertotaloutta ja vähähiilisyyttä. Kuusikon hankkeessa pystymme edistämään kaikkia noita tavoitteitamme, toteaa A-Kruunu Oy:n toimitusjohtaja Jari Mäkimattila tiedotteessa.

Kuusikko-hankkeeseen on käynnissä myös Tampereen yliopiston Pukki-tutkimushanke, joka selvittää puukerrostalorakentamisen liiketaloudellisia mahdollisuuksia kiinteistökehittämisen näkökulmasta.

Tutkimushankkeen tavoitteena on lisäksi tuottaa uutta tietoa puukerrostalorakentamisen arvoketjuista ja tutkia kiertotalouden mahdollisuuksia. Tutkimus valmistuu ensi kesänä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut