Minkälaisen piharakennuksen saa Tampereen vanhin rakennus? – Poikkeuksellinen ideakilpailu ratkeaa

Ideakilpailu Messukylän vanhan kivikirkon uudesta piharakennuksesta ratkeaa huomenna torstaina, kun arkkitehti- ja rakennusarkkitehtiopiskelijoille suunnatun kilpailun voittaja julkistetaan.

Tampereen seurakunnat järjesti ideakilpailun keskiaikaisen kivikirkon uuden piharakennuksen sijoituksesta, muodosta ja ympäristöstä.

Pian 500-vuotias Messukylän kirkko on Tampereen vanhin rakennus.

– Kilpailun tavoitteena oli saada ideoita jatkosuunnitteluun erittäin vaativassa kontekstissa. Kilpailu haluttiin tietoisesti suunnata opiskelijoille. Jatkotyötä toteutussuunnittelun parissa tehdään kokeneissa käsissä, mutta on valtavan hienoa, että ideoita on voitu etsiä juuri nuorten suunnittelijoiden kanssa, kertoo Tampereen seurakuntien kiinteistöjohtaja Heikki Päätalo tiedotteeessa.

– Oli mahtavaa nähdä lukuisissa töissä innovatiivista voimaa, jossa oli haettu Tampereen vanhimman rakennuksen ympäristöön arvoistansa piharakennusta. Erityisesti kilpailutöissä minua puhutteli yksityiskohtien ajatteleminen aivan uudella tavalla, mutta samalla kunnioittaen vanhan kirkkorakennuksen henkeä, sanoo Messukylän seurakunnan kirkkoherra Juha Itkonen tiedotteessa.

Kilpailuehdotuksia saatiin yhteensä 52 kappaletta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut