Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereelle on perustettu mielenterveys- ja päihdeneuvosto – Anna palautetta juuri aloittaneelle neuvostolle

Tampereella vuoden 2022 alusta toimintansa aloittanut mielenterveys- ja päihdeneuvosto haluaa kuulla tamperelaisia. Kuntalaiset voivat lähettää verkkolomakkeella mielenterveys- ja päihdeneuvostolle palautetta ja ehdotuksia, joita käsitellään säännöllisesti neuvoston kokouksissa.

Palautteita pyydetään erityisesti mielenterveys- ja päihdepalveluita käyttäneiltä ja heidän läheisiltään. Palautelomakkeeseen pääsee tämän linkin kautta: Mielenterveys- ja päihdeneuvoston kysely palveluita käyttäneille ja heidän läheisilleen.

Verkkolomake löytyy myös Tampereen kaupungin verkkosivuilta osoitteesta www.tampere.fi/mielenterveysjapaihdepalvelut.

Toimintakauden keskeisiksi tavoitteiksi mielenterveys- ja päihdeneuvosto on nimennyt muun muassa asiakkaiden, läheisten ja kuntalaisten kuulemisen, yhteistyön ja yhteistoimijuuden vahvistamisen ja jatkumon hyvinvointialueella. Neuvoston toiminta pyritään pitämään avoimena ja siitä tiedotetaan säännöllisesti.

Mielenterveys- ja päihdeneuvosto on kuntalain (410/2015) 22. pykälässä tarkoitettu osallistumis- ja vaikuttamisväylä palveluita käyttäville ja heidän läheisilleen. Neuvosto on myös rakenteellisen vaikuttamisen väline, joka vaikuttaa aktiivisesti palvelujen järjestämiseen ja kehittämiseen.

– Olen erittäin tyytyväinen, että saimme vuosien odotuksen jälkeen Tampereelle mielenterveys- ja päihdeneuvoston. Tavoitteemme on, että neuvosto jatkaa toimintaa myös hyvinvointialueella. Haluamme, että kuntalaisten ja neuvoston vuorovaikutus on toimivaa ja palvelujen käyttäjiä ja läheisiä kuunnellaan, neuvoston puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Aila Dündar-Järvinen (sd.) kertoo.