Pohjoismaat hakevat jalkapallon naisten EM-kisoja – Alkulohkon pelejä tulossa myös Tampereelle

Pohjoismaat hakevat yhdessä vuden 2025 jalkapallon naisten EM-kisoja.

Suomessa pelattavan alkulohkon järjestäjäkaupungit olisivat Helsinki ja Tampere.

Suomen Palloliitto tiedotti asiasta tänään.

Pohjoismaiset jalkapalloliitot ovat työskennelleet tiiviisti yhdessä kuluneiden vuosien aikana hakeakseen yhdessä aikuisten arvoturnauksen järjestämistä. Tanska, Suomi, Norja ja Ruotsi ovat maaliskuun lopussa jättäneet ensivaiheen hakemuksen naisten EURO-lopputurnauksen järjestämiseksi vuonna 2025. Hakua ovat tukemassa myös muut pohjoismaat Färsaaret ja Islanti.

– Jalkapallolla on vahva mahdollisuus luoda uutta. Yhdessä pohjoismaisten kumppaniemme kanssa haluamme näyttää, että jalkapallon kautta voimme luoda eettistä, läpinäkyvää sekä monimuotoista tulevaisuutta niin urheilussa kuin muussakin yhteiskunnassa, Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti sanoo tiedotteessa.

Yhteisen työskentelyn aikana pohjoismaiset jalkapalloliitot ovat tutkineet potentiaalisia stadioneita, järjestäjäkaupunkeja, joukkueiden majoitustiloja sekä muita olosuhteita luodakseen kokonaiskuvan käytössä olevista puitteista yhden Euroopan suurimman urheilutapahtuman järjestämiselle. Tämä työ jatkuu ja tarkentuu lokakuuhun 2022 saakka, jolloin lopullinen hakemus jätetään UEFAlle.

UEFAn johtokunta julkaisee vuoden 2025 EM-lopputurnauksen järjestäjän joulukuussa 2022. Mikäli pohjoismaat saavat kisat järjestettäväkseen, pelataan kisojen finaali, EM-loppuottelu, 50 000 katsojaa vetävällä Tukholman Friends-areenalla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut