Ratikan sähköratavaurio on korjattu – Tässä syy kahdeksan tunnin liikennekatkoon

Tampereen raitiotiejärjestelmässä tapahtui sähköratavaurio varhain tiistaiaamuna. Tampereen Raitiotie oy tietottaa, että vaurio on saatu korjattua ja liikennöinti päästään palauttamaan. Ratikkaliikenne on korvattu aamupäivän ajan busseilla. Liikenne saadaan normalisoitua iltapäivän aikana.

Sammonaukiolla sattui tiistaina hieman ennen kello 6:ta raitiotien sähköratavaurio. Ajolangan sivuunvetoköysi katkesi ja siitä johtuen ajolangan asema pääsi muuttumaan. Vauriosta johtuen Ratikan virroitin pääsi osumaan kannatinrakenteisiin ja vääntyi. Virroittimen osumasta johtuen kannatinrakenteet ja ajolanka vaurioituivat. Tarkkaa syytä vauriolle ei vielä tiedetä.

– Virroittimesta vaurioitunut vaunu seisahtui Sammonaukion ja Sammonkadun väliselle ajoradalle. Ohjasimme kunnossapitoallianssin toimesta liikennettä vaunun ohi siihen asti, että vaunu saatiin hinattua varikolle. Sähköratavaurion korjaustöiden johdosta linjalle jouduttiin ottamaan myös laajempi jännitekatko, jolloin lisäksi yksi vaunu jäi hetkellisesti Hämeenkadulle, kunnossapitoallianssin kunnossapitopäällikkö Santeri Heinonkoski kertoo.

Korjaustöissä uusi ajolangan sivuunvetoköysi nostettiin paikalleen ja ajolanka asemoitiin ja mankeloitiin suoraksi. Ennen liikennöinnin aloittamista suoritettiin vielä koeajo vaunulla. Liikennöinti päästiin aloittamaan linjalla 3 kello 13.45. Linjan 1 liikennöinti käynnistetään, kun lumityöt on saatu tehtyä, arviolta 1–2 tunnin sisällä.

– Lumitilanne on vaikuttanut osaltaan liikennöinnin aloittamiseen, sillä korjaustöiden aikana lunta ehti kertyä kiskoille ja pysäkkialueille runsaasti. Ennen liikenteen normalisoinnin aloittamista on tarvittu perusteellinen auraus. Liikennöinnin aikana kiskot pysyvät normaalisti auki, Heinonkoski täsmentää.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut