Santtu-Matias Rouvali jättää Filharmonian – "Toivomme yhteistyön jatkuvan tulevaisuudessakin"

Santtu-Matias Rouvali jättää pitkäaikaisen tehtävänsä Tampere Filharmonian ylikapellimestarina ja taiteellisena johtajana konserttikauden 2022–23 päätteeksi. Hän on tällä hetkellä yksi kansainvälisesti kysytyimmistä kapellimestareista. Rouvali toimii Lontoon Philharmonia-orkesterin ylikapellimestarina sekä Göteborgin sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina.

– Santtu-Matias Rouvalin kausi alkoi syksyllä 2013, ja orkesterissa tunnemme olevamme etuoikeutettuja, kun meillä on ollut mahdollisuus pitää hänet ylikapellimestarina ja taiteellisena johtajana kaiken kaikkiaan kymmenen vuoden ajan. Näiden vuosien aikana orkesterin yleisösuhde on kehittynyt merkittävästi. Korkeatasoisten konserttien lisäksi kiertueet ja levytykset ovat tehneet orkesteria tunnetuksi ja keränneet kiitosta. Toivomme yhteistyön jatkuvan tulevaisuudessakin, sanoo Tampere Filharmonian intendentti Eija Oravuo tiedotteessa.

Tampere Filharmonia julkistaa kauden 2022–23 ohjelmistonsa toukokuussa Santtu-Matias Rouvalin konserttiviikon aikana.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut