Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ryhtyisitkö sinä ystäväksi maahanmuuttajaäidille? – Suomalaisystäviä kaipaavia on nyt jonoksi asti

Olisiko sinusta ystäväksi maahanmuuttajaäidille? Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) hakee nyt satoja vapaaehtoisia äitejä ystäviksi, koska jonoissa ystävää odottaa kymmeniä maahanmuuttajaäitejä. MLL on järjestänyt Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toimintaa jo yli kymmenen vuoden ajan, kertoo MLL tiedotteessaan.

Tiedotteessa muistutetaan, että tällä hetkellä noin 14 000 ihmistä on hakenut tilapäistä suojelua Suomesta Ukrainan sodan vuoksi, ja määrän odotetaan kasvavan. Myös pandemia-aika rajoituksineen on lisännyt maahanmuuttajaäitien ystävätarvetta, mikä kuuluu nyt MLL:n vapaaehtoistoiminnassa.

– Uuteen maahaan saapuneen äidin voi olla vaikea sopeutua itselle vieraiseen yhteiskuntaan. MLL:n vapaaehtoiset tukevat kotoutumista, kielen oppimista sekä suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin tutustumista arkisen tekemisen kautta. Ystäväkoulutukseen voi ilmoittautua lähes koko maassa, kertoo tiedotteessa MLL:n vapaaehtoistoiminnan johtaja Tapani Tulkki.

MLL:n vapaaehtoistoiminnassa on aina koulutus tehtävään ja ammatillinen tuki vapaaehtoisena toimittaessa.

MLL:n kautta ystävän saaneiden maahanmuuttajaäitien mukaan suomenkielisen ystävän löytyminen on ollut keskeistä kielen oppimisen ja kotoutumisen kannalta, mutta ennen kai kaikkea oman jaksamisen ja hyvinvoinnin näkökulmasta.