Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Puolet karsittiin pois ehdokkaista Pirkanmaan hyvinvointipomoksi – Viimeisessä nelikossa eivät mukana PSHP:n johtaja ja Taysin johtajaylilääkäri

Pirkanmaan hyvinvointialuejohtajan virantäytössä on haastateltu kahdeksan jatkoon edennyttä hakijaa.

Haastattelujen perusteella henkilöarviointiin etenevät Kangasalan kaupunginjohtaja Oskari Auvinen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän toimitusjohtaja Marina Erhola, sosiaali- ja terveysministeriön osastopäällikkö Kari Hakari ja Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueen johtaja Taru Kuosmanen.

Nelikosta jäivät pois muun muassa Taysin johtajaylilääkäri Juhani Sand ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Tarmo Martikainen.

Valintaesitystä käsitellään aluehallituksessa 21. huhtikuuta. Kaikilla aluevaltuutetuilla on mahdollisuus tavata kärkiehdokkaat Teamsissa 27. huhtikuuta. Hyvinvointialuejohtaja valitaan aluevaltuustossa 2. toukokuuta.

Haastatteluryhmään ovat kuuluneet aluevaltuuston puheenjohtajisto Lauri Lyly, Anna-Kaisa Ikonen ja Miko Bergbom sekä aluehallituksen puheenjohtajisto Kari-Matti Hiltunen, Hanna Laine ja Jouni Sirén.

Lisäksi haastatteluryhmään on kuulunut vt. hyvinvointialuejohtaja Jukka Alasentie.