Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Hatanpään rokotusyksikkö sulkeutuu, lapsia rokotetaan ensi viikolla Tipoteillä – Näin sairastettu tauti vaikuttaa rokotuksiin

Hatanpään koronarokotusyksikössä annetaan rokotuksia joka päivä tämän viikon perjantaihin 8. huhtikuuta saakka. Sen jälkeen yksikkö sulkeutuu.

Yli 12-vuotiaiden rokotukset jatkuvat terveysasemilla. 5–11-vuotiaiden lasten rokotukset siirtyvät Tipotielle Lasten ja nuorten poliklinikalle.

Terveysasemalta rokotuksen saa varaamalla ajan etukäteen osoitteessa www.tampere.fi/koronarokotukset tai soittamalla terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 5657 0023 (joka päivä kello 7–22).

Ilman ajanvarausta yli 12-vuotiaille annetaan rokotuksia Hervannan terveysasemalla. Lisäksi rokotuksen saa 22. huhtikuuta alkaen perjantaisin klo 10–18 Hatanpään laboratorion tiloissa vasemmalla käytävällä olevalta pisteeltä, johon isäänkäynti Hatanpään sairaalan pääovista)

Maanantaista 11.huhtikuuta alkaen 5–11-vuotiaille tamperelaisille ja orivesiläisille lapsille koronarokotuksia annetaan Tipotien sosiaali- ja terveysasemalla Lasten ja nuorten poliklinikalla. Rokotukseen voi tulla ilman ajanvarausta tai varata ajan etukäteen.

5–11-vuotiaat lapset tulevat rokotukseen ensisijaisesti huoltajan kanssa. Huoltajat päättävät yhdessä lapsen rokottamisesta ja lapsen rokottamiselle tulee olla molempien huoltajien suostumus. Lapsen rokotteelle tuova huoltaja huolehtii siitä, että rokottamiselle on suostumus myös mahdolliselta toiselta huoltajalta. Kirjallista suostumusta ei kuitenkaan pyydetä.

Jos lapsi tulee varatulle rokotusajalle yksin, pyydetään molempia huoltajia allekirjoittamaan Ulkoinen linkkisuostumuslomake (myös käsin kirjoitettu lappu hyväksytään), jonka lapsi tuo mukaan rokotukseen.

Jos lapsi on sairastanut koronainfektion, ensimmäinen rokotus voidaan antaa aikaisintaan 4–6 kuukauden kuluttua sairastamisesta.

Jos alle 18-vuotias lapsi tai nuori sairastuu ensimmäisen rokoteannoksen jälkeen alle 6 viikon kuluttua koronatautiin, suositellaan toista annosta 4–6 kuukauden kuluttua sairastumisesta. Jos ensimmäisen rokoteannoksen ja sairastetun taudin välillä on yli 6 viikkoa, lapsi tai nuori ei tarvitse toista rokoteannosta.

Toinen annos voidaan kuitenkin antaa myös lapsille tai nuorille, joilla ensimmäisen annoksen ja sairastetun taudin väli on ollut yli 6 viikkoa, jos se on tarpeen esimerkiksi matkustamisen vuoksi tai muusta painavasta syystä. Sairastetun taudin ja rokotteen väli tulee olla tällöinkin vähintään 4 kuukautta.

Sairastetuksi taudiksi katsotaan myös kotitestin positiivinen tulos.