Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Nyt kommentoi Jan Vapaavuori esiin nousseita, uusia häirintätapauksia – "Tokioon sijoittunut tapaus oli sellainen, josta en ollut tietoinen"

Painonnostaja Anni Vuohijoen perjantainen ulostulo siitä, että hän on ollut epäiltynä seksuaalisesta häirinnästä paljasti samalla sen, että Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuoren (kok.) torstainen lausunto oli epätarkka. Vapaavuori sanoi lehdistötilaisuudessa, että Mika Lehtimäen häirintätapauksen lisäksi käsittelyssä on ollut yksi häirintätapaus.

Ilta-Sanomien jutun perusteella Vapaavuoren mainitsemassa tapauksessa epäilty häiritsijä on mies ja häiritty nainen. Toisin sanoen käsittelyssä olevia tapauksia on kaksi, ei yksi kuten Vapaavuori mainitsi.

Apulaispormestari Nasima Razmyar lataa tv:ssä suorat sanat Jan Vapaavuoresta – "Se on surullista ja väärin"

Vapaavuoren mukaan hän ei tiennyt Ilta-Sanomien uutisoimasta, Tokion olympialaisiin liittyneestä tapauksesta. Tähän kysymykseen hän vastasi sähköpostilla erittäin nopeasti.

Kysyisin tuoreiden uutistietojen pohjalta, miten päädyitte lehdistötilaisuudessa arvioimaan että käsittelyssä olevia häirintätapauksia on Olympiakomiteassa yksi? Ilta-Sanomien tietojen mukaan siinä epäilty on mies, Anni Vuohijoen tapauksessa epäilty on hän itse eli nainen.

– Mainittu IS:n esille ottama Tokioon sijoittunut tapaus oli sellainen, josta en ollut tietoinen.

Etelä-Suomen Media lähetti Vapaavuorelle heti perään kaksi kysymystä, johon hän ei ole vastannut. Kysymykset ovat ohessa.

Miten arvioisitte itse omaa asemaanne tällä hetkellä Olympiakomitean hallituksen johdossa? Kyseessä on toinen tapaus, jossa teitä on joko informoitu huonosti tai ette ole itse ottaneet selvää kokonaisuudesta.

Miten kommentoitte Anni Vuohijoen avointa kirjettä ja siinä esitettyjä väitteitä?

STT:lle Vapaavuori kommentoi Vuohijoen kirjettä seuraavasti.

– On totta, että minun tietooni on saatettu epäily, että Anni Vuohijoki olisi syyllistynyt epäasialliseen käytökseen tai seksuaaliseen häirintään. Tämän pohjalta olen käynyt Anni Vuohijoen kanssa keskustelun. Olympiakomitea on saattanut asian Suekin käsittelyyn, Vapaavuori sanoi.

Vuohijoen mukaan taustalla on karskina pidetty, seksiin ja seksuaalisuuteen liittyvä kielenkäyttö.

Jan Vapaavuori: Olympiakomiteassa on selvityksessä myös toinen häirintätapaus

Jan Vapaavuori astui julkisuuteen Olympiakomitean ylimääräisen kokouksen jälkeen – Ei aio erota, pyysi monta kertaa anteeksi, piti Mika Lehtimäen jatkosopimusta virheenä

Häirintäkohu Olympiakomitean ympärillä paisuu: painonnostaja Anni Vuohijoki kertoo olevansa uusien epäilyjen kohde – "Kukaan ei voi sanella enää minulle, mitä sanoa ja tehdä"