Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miten bussien pitäisi kulkea Länsi-Tampereella, kun ratikka alkaa ajaa Lentävänniemeen? – Ensimmäiset ideat julkistetaan pian, mutta vielä voi vaikuttaa

Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse kerää näkemyksiä siitä, miten joukkoliikenne pitäisi Länsi-Tampereella ja Ylöjärvellä järjesää, kun ratikka aloittaa liikenteensä Lentävänniemeen.

Raitiotien laajenemisen myötä läntinen bussi- ja ratikkalinjasto suunnitellaan yhteensopivaksi kokonaisuudeksi.

Suunnittelu etenee vaiheittain ja matkustajat pääsevät vaikuttamaan työhön kaikissa vaiheissa.

Nyssellä on parhaillaan avoinna liikkumiskysely, jonka avulla kerätään linjastosuunnittelun tueksi tietoa Länsi-Tampereen ja Ylöjärven asukkaiden nykyisistä liikkumistottumuksista.

– Kun annat meille palautetta ja kerrot mielipiteesi, pystymme tekemään eri liikkumistarpeita mahdollisimman hyvin huomioivan ja helppokäyttöisen joukkoliikenteen linjaston. Liikkumiskysely on avoinna sivuillamme osoitteessa www.nysse.fi/kysely 21.3.–18.4.2022. Jos et ole vielä ehtinyt tutustua kyselyyn, se kannattaa tehdä viimeistään nyt, joukkoliikennejohtaja Mika Periviita Nysseltä vinkkaa Nyssen tiedotteessa.

Läntinen linjasto 2024 -suunnitelman ensimmäinen luonnos julkaistaan toukokuussa, ja sitä voi kommentoida kesän ajan. Suunnitelmaa päivitetään saatujen palautteiden perusteella.

Tavoitteena on, että suunnitelma on valmis vuoden 2022 loppuun mennessä. Linjasto otetaan kokonaisuudessaan käyttöön loppuvuonna 2024. Linjasto kattaa Ratikkareitin ympäristön lisäksi Pispalan, Hyhkyn, Epilän, Lintulammen, Kolmenkulman ja koko Ylöjärven alueen.