Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

"Ja mestaruudesta unelmoidaan joka kausi..." – Ilves teki viikonloppuna alkavan Veikkausliigan kovimman kaappauksen Amerikanmaalta

Jalkapallon Veikkausliigassa pelaava Ilves teki yhden puhutuimmista pelaajahankinnoista sarjassa, kun kahdesti (2018 ja 2019) Veikkausliigan parhaaksi keskikenttäpelaajaksi valittu Petteri Pennanen solmi tamperelaisseuran kanssa kolmen vuoden sopimuksen.

Viime kaudella Yhdysvalloissa FC Sacramentossa pelannut Pennanen pitää pitkää sopimusta eräänlaisena projektina sekä jalkapallon että siviilielämän kannalta.

– Olen seilannut viime vuodet siellä sun täällä. Olen asunut vuodesta 2017 kolmessa eri maassa ja Suomessa aina välillä lyhyitä pätkiä. Sellainen elämä, että laukku on koko ajan pakattuna, käy raskaaksi koko perheelle, Pennanen muistuttaa.

Työn näkökulmasta mies sanoo olevansa valmis auttamaan omalla panoksellaan Ilveksen seuraavan kolmen vuoden aikana maan kärkeen.

– Ilves on ollut jo pitkään vakiintuneesti kuuden parhaan joukkoon liigassa selviävä joukkue. Ilves edetessään kohti uuden Tammelan stadionin aikaa haluaa pikku hiljaa nousta kolmen parhaan vakioporukkaan. Aion tehdä omalta osaltani kaikkeni, jotta seura nousee Suomen kärkeen, Pennanen linjaa.

– Ja mestaruudesta unelmoidaan joka kausi, koska muutenhan tässä touhussa ei olisi mitään järkeä, hän lisää.

Mestaruudesta unelmoidaan joka kausi, koska muutenhan tässä touhussa ei olisi mitään järkeä.

Ilves tunnetaan menestyksekkäästä nuorten pelaajien kasvattamisesta. Miesten edustusjoukkueesta on lähtenyt viime vuosina lukuisia pelaajia ulkomaiden kovempiin seuroihin. Joukkue on myös kaudella 2022 nuori ja lahjakas.

– Meillä on paljon nuoria pelaajia, jotka ovat peliurataipaleensa alussa ja opettelevat ammattilaisen elämää. Vanhempien pelaajien tehtävä on näyttää hyvää esimerkkiä tekemällä joka päivä töitä täysillä, Petteri Pennanen toteaa.

Kotimaisen pääsarjan kärjessä ovat viime vuosina olleet HJK, KuPS, FC Inter ja viime vuonna SJK. Pennanen uskoo, että samat ryhmät ovat tänäkin vuonna kärjessä tai ainakin sen tuntumassa.

Veikkausliiga käynnistyy Tampereen Ilveksen osalta Valkeakoskella 2. huhtikuuta, jolloin luvassa on paikallisottelu Haka–Ilves. Ilveksen ensimmäinen kotipeli on 9. huhtikuuta pelattava Ilves–KuPS.