Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyssen ja VR:n lippuyhteistyö laajenee – Nysse-kortin arvoliput tulevat käyttöön tietyissä junissa

Nyssen ja VR:n lippuyhteistyö laajenee 4. huhtikuuta koskemaan myös matkakortin arvolippuja. Tämän jälkeen matkakortille ladattavat arvo- ja kausiliput sekä Nyssen mobiililiput kelpaavat kaikissa junissa yhteysväleillä Tampere-/Tesoma/Nokia/Lempäälä/Nokia/Orivesi sekä Tesoma-Nokia.

– Asiakkaamme ovat kovasti toivoneet arvolipun saamista junamatkustuksen pariin ja on hienoa, että tämä uudistus nyt toteutuu, Nyssen joukkoliikennejohtaja Mika Periviita toteaa.

Myös VR:llä ollaan tyytyväisiä muutokseen.

– Olemme innoissamme VR:n ja Nyssen yhteistyön laajenemisesta. Hienoa, että ilmastoystävällisestä ja nopeasta junasta tulee loistava matkustusvaihtoehto entistä useammalle matkustajalle Tampereen seudulla, VR:n liiketoimintapäällikkö Hanna Castrén-Ollila kertoo.

Junamatkalla Nyssen matkakorttia käytettäessä on huomioitava, että lipulle ostohetkellä valittuja vyöhykkeitä ei voi vaihtaa junalaitureiden lippulaitteissa. Jos matka suuntautuu matkakortille asetettujen vyöhykkeiden ulkopuolelle, lippu ei siis käy junamatkalle. Vaihtoehtoina ovat silloin Nyssen mobiililippu tai VR:n lippu.

Junamatkalla kaikki Nyssen liput leimataan jo ennen junaan nousua asemalaiturilta löytyvässä Nyssen lippulaitteessa. Tältä osin toiminta poikkeaa totutusta, kun busseissa ja ratikoissa lippu leimataan kyytiin nousun jälkeen liikennevälineen sisällä olevassa lippulaitteessa.

Nysse-lippuun sisältyy aina 90 minuutin vaihto-oikeus. Junamatkaa voi siis jatkaa bussilla, ratikalla tai toisella junalla.

Matkakortin voi ostaa Nella.fi-verkkopalvelusta, josta voi ostaa myös liput kortille. Mobiililippu ostetaan Nysse Mobiili -sovelluksen kautta. Myös mobiililiput leimataan asemalaiturin lippulaitteessa ennen junaan nousua.