Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

TAMK:n metsäekologian lehtori Petri Keto-Tokoille ympäristöpalkinto

Suomen luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan piirin ympäristöpalkinto on myönnetty Petri Keto-Tokoille.

– Petri on toiminut metsiensuojelun edelläkävijänä pysyen kannanotoissaan rohkeana toisinaan ajan hengen vastaisestikin. Hänen pitkäjänteinen työ suomalaisen metsäluonnon hyväksi on ehdottomasti palkitsemisen arvoinen saavutus, piirin puheenjohtaja Antti Virnes totesi palkintoa luovuttaessaan.

Keto-Tokoi työskentelee metsäekologian lehtorina Tampereen ammattikorkeakoulussa. Koulutukseltaan hän on maa- ja metsätalouden maisteri ja metsänhoitaja.

Keto-Tokoi on myös tietokirjailija, joka muuttaa tutkimustiedon helposti luettavaan muotoon.

– Keto-Tokoin kirjat ovat lahjoja Suomen metsäluonnon ystäville. Kirjallinen ilmaisu on kaunista ja voimakasta, julistamatonta mutta vakuuttavaa, piirin tiedotteessa todetaan.

Keto-Tokoin ja Luonnonvarakeskuksen tutkijan Juha Siitosen teokselle Puiden asukkaat myönnettiin maaliskuussa Vuoden tiedekirja -palkinto. Palkinnon myönsi Suomen tiedekustantajien liitto yhdessä Tieteellisten seurain valtuuskunnan kanssa. Palkintoraati piti kirjaa ainutlaatuisena ja seikkaperäisenä tietopakettina suomalaisesta metsästä ja luonnosta.