Vasemmistoliitto perää Tampereella alea lippujen hintoihin – "Yksityisautoilua ekologisemman joukkoliikenteen kehittäminen tukisi myös kotimaista turvallisuuspoliitiikkaa"

Tampereen Vasemmisto eli viralliselta nimeltään Vasemmistoliiton Tampereen kunnallisjärjestö vaatii, että lähiliikennettä kehitettävä "edulliseksi ja aidosti houkuttelevaksi vaihtoehdoksi.

Kevätkokouksessa jätetyn kannanoton mukaan julkisella liikenteellä on tutkitusti tärkeä merkitys pienituloisten liikkumisen kannalta. Tällä hetkellä myös polttoaineiden hinnan nousu saa kotitaloudet ympäri Suomea miettimään yksityisautoilun järkevyyttä.

– Lähiaikoina toteutettava alennus lippuhintoihin Tampereella voisi kannustaa käyttäjiä entistä reippaammin joukkoliikenteen pariin. Seutuliikenteen hintojen madaltaminen olisi tukea niille ihmisille, jotka kärsivät eniten toimeentulovaikeuksista ja Ukrainan miehityssodan globaaleista kerrannaisvaikutuksista, toteaa Tampereen Vasemmiston puheenjohtaja Jouni Sirén tiedotteessa.

– Samalla yksityisautoilua ekologisemman joukkoliikenteen kehittäminen tukisi myös kotimaista turvallisuuspoliitiikkaa. Saavutettavan ja edullisen lähiliikenteen kehittäminen vähentää riippuvuutta fossiilisista polttoaineista ja siten heikentää Putinin Venäjän sotakassaa, jatkaa Sirén.

Tampereen Vasemmisto ehdottaa, että tällä hetkellä eläkeläisille suunnattu päiväsaikaan tehdyistä matkoista myönnettävä alennus laajennettaisiin kaikkia koskevaksi. Siten joukkoliikenteen järjestäminen tehostuisi ruuhkahuippujen madaltumisen myötä ja joukkoliikenne tulisi yhä useamman ulottuville taloudellisesti.

Tampereen Vasemmisto peräänkuuluttaa, että joukkoliikenteen lippuhinnan alentamista ei pidä tehdä joukkoliikenteen laadun kustannuksella. Joukkoliikenteen käyttömäärien kasvattamisessa suurin merkitys on tutkitusti reittiverkoston kattavuudella ja riittävällä vuorovälillä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut