Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere Rock City | Näe suomalaisuuden kolmet kasvot – "Ivahymyjen takana on lähes kestämätön tuska olemassaolosta"

Keikkoja: Mollijollotuksia, harkittua elektropoppia ja hevimies.

Suomi on pahimmillaan erittäin masentava maa.

Epäonnistumisia janoava ja häviämistä rakastava kansa kaipaa ilmeisesti myös musiikkia, joka muistuttaa heikosta itsetunnosta, harmaudesta ja riittämättömyydestä elämän kaikilla osa-alueilla.

Anna ja Kaisa Karjalaisen kolme vuotta jatkunut surumarssi on ollut yhtä juhlaa. Suomalaisten mollijollotusten ja häpeämättömän kömpelyyden yhdistelmä on uponnut laajaan yleisöön: vuonna 2022 Maustetyttöjä toivotaan Puhelinlangat laulaa -ohjelmassa ja kuullaan suurimmilla keikkapaikoilla ja festareilla.

Perjantaina Maustetytöt seisoo ja soittaa Olympiassa. Osa yleisöstä on paikalla ainakin näennäisen ironisena, vaan pohjimmiltaanhan taas kerran on luvassa suomalaisuuden syvin paraati, jossa ivahymyjen takana on lähes kestämätön tuska olemassaolosta.

Samana iltana Pakkahuoneella koetaan toisenlaista naisenergiaa. Pian kymmenen vuotta suomipopin kärjessä paahtanut Sanni viihdyttää Tullikamarin isolla puolella sähköisellä soundillaan ja lolitamaisella laulutyylillään.

Sanni on täydellinen musiikkituote. Hitikäs, harkitusti ihmisyyden ytimeen tarttuva materiaali koskettaa city-kansalaista, joka elää syvästi mukana artistin tunteellisissa biiseissä ja urbaanissa rytmissä.

Ivahymyjen takana on lähes kestämätön tuska olemassaolosta.

Eikä se haittaa, että Tampereen-keikan jälkeen on helppo pujahtaa kuivin jaloin takaisin kaupunkikotiin, joka kuuluu kaukolämmön piiriin ja jonka sisustus on lopulta yhtä omaperäistä kuin Sannin elektroiskelmä.

Alkulämmön perjantain kokemuksille voi hakea vaikka Pub Simonista, jossa esiintyy Vili Rantanen.

Teräsbetonista ja nyttemmin Teräksen Varjo -yhtyeestä tuttu kitaristi-laulaja osannee nykyään jo pitää paidan päällä lavalla.

Olisi myös toivottavaa, että hänen soolotuotantonsa olisi jotain muuta kuin frederikheviä. Mutta sehän selviää vain menemällä Hämeenkadun varren pubiin kello 17, kun keikka alkaa.

Maustetytöt Olympiassa pe 1.4.

maustetytot.fi