Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuljettaja kaahasi yli kahtasataa poliisia pakoon Nokialla ja Pirkkalassa – matka päättyi piikkimattoon

Autoilija pakeni poliisia kovaa vauhtia tiistaina 29. maaliskuuta. Tilanne alkoi valtatieltä 12 Sarkolasta noin puoli yhdeksän aikaan aamulla ja päättyi hieman myöhemmin Pirkkalassa.

Tilanne sai alkunsa, kun poliisi mittasi Sastamalan suunnasta Nokian suuntaan tulevalle henkilöautolle huomattavan ylinopeuden, eikä auton kuljettaja pysähtynyt poliisin antamaan pysäytysmerkkiin. Poliisi lähti seuraamaan pakenevaa autoa ja tavoitti sen, mutta auton kuljettaja ei edelleenkään noudattanut poliisin antamia pysäytysmerkkiä. Seurantatilanne jatkui valtatie 12:lta Tampereen läntiselle kehätielle ja päättyi Tampereella Härmälään, sen jälkeen, kun kuljettaja oli ajanut autollaan poliisin piikkimattoon.

Pakenevan auton kuljettajan nopeus oli kovimmillaan yli 200km/h ja hän aiheutti ajollaan useita vaaratilanteita.

Poliisi otti tilanteen jälkeen kaksi henkilöä kiinni. Heidän osuuttaan ajoon sekä muihin tapauksessa ilmi tulleisiin rikosepäilyihin selvitellään. Poliisi epäilee asiaan liittyvän lisäksi yhden henkilön, joka ei ole vielä poliisin hallussa. Poliisi tutkii tapahtumia muun muassa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Tapahtumiin liittyy myös muun muassa epäiltyjä omaisuusrikoksia autossa olleen omaisuuden vuoksi.