Uusi lakko uhkaa perjantaina Taysia, järjestöt ja sairaanhoitopiiri erimielisiä suojelutyölinjauksista – "Tarkoittaisi jopa satojen potilaiden jäämistä vaille hoitoa Taysin osastoilla"

Tehy ja Super ovat ilmoittaneet muun muassa Taysia koskevasta lakosta. Lakko alkaa perjantaina 1. huhtikuuta kello 6 jos neuvotteluissa ei päästä sitä ennen sopuun.

Lakkoilmoituksessa on luvattu turvata suojelutyötä päivystykseen ja välttämättömän kiireellisen hoidon turvaamiseen, kuten esimerkiksi tehohoitoon sekä syövän tutkimiseen ja hoitoon.

Taysin tiedotteen mukaan tähänastisissa neuvotteluissa käsitykset suojatyövoiman määrästä ovat kuitenkin vielä kaukana toisistaan.

– Näyttää ilmeiseltä, että edes aivan välttämätöntä päivystyshoitoa ei pystyttäisi kaikin osin Taysissa turvaamaan, Taysin tiedotteessa kerrotaan.

– Myös meneillään olevien hoitojen jatkuminen vuodeosastoilla on edelleen uhattuna, ellei suojelutyön määrään saada olennaista korjausta. Järjestöjen nykyiset suojelutyölinjaukset tarkoittaisivat jopa satojen potilaiden jäämistä Taysin toimipisteiden osastoilla vaille hoitoa.

Tays tiedottaa tarkemmin lakon aikaisesta hoidosta, kun suojelutyön tilanne selkiytyy.

Taysin toimintaan on tällä viikolla vaikuttanut myös Jytyn ja JHL:n lakko, joka jatkuu vielä huomenna. Lakon vaikutuksista Taysin toimintaan tiedotetaan verkossa sivulla tays.fi/lakko.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut