Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Särkänniemen alueen uudistaminen etenee – kaupunginhallitus hyväksyi kaavaehdotuksen

Tampereen kaupunginhallitus pn hyväksynyt Särkänniemen alueen asemakaavaehdotuksen. Asemakaavalla halutaan kytkeä Särkänniemen, Onkiniemen, Mustalahden ja Kortelahden aluetta paremmin osaksi keskustaa sekä monipuolistaa siellä olevia toimintoja.

Alueella sijaitsevat muun muassa Särkänniemen huvipuisto, Sara Hildenin taidemuseo, Onkiniemen entiset trikootehtaan kiinteistöt sekä Mustalahden ja Kortelahden satamat sekä Pajasaaren pursiseuran paviljonki.

Kaupunginhallitus linjasi, että Onkiniemen entistä tehdasaluetta voidaan tulevaisuudessa kehittää niin, että entisen trikootehtaan tontille voi tulla kulttuuriympäristöön soveltuvaa, monipuolista toimintaa sekä yksityistä että julkista tilaa kuten työpaikkoja ja asuntoja.

– Särkänniemen alue kytketään tämän kaavan myötä aiempaa tiiviimmin osaksi keskustaa, ja sinne on entistä sujuvampi liikkua muun muassa pyörällä tai kävellen. Alue liittyy näin nykyistä paremmin myös Näsijärven rantojen virkistysreitteihin, sanoo Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen tiedotteessa.

Onkiniemen alueelle on suunniteltu muun muassa asuntoja, liiketilaa, yhteiskäyttöpihoja ja pysäköintilaitosta. Raitiotien tuleva pysäkki on lähietäisyydellä Sepänkadulla. Kortelahden pohjukkaan on tulossa tilaa muun muassa Järvikeskukselle, hotellille ja monitoimiareenalle sekä kylpylälle, kaavamerkinnällä huvi- ja viihdepalvelujen ja liikerakennusten korttelialue uimahallia sekä hotelli-ja liiketoimintoja varten.

Asemakaava pohjautuu Särkänniemen yleissuunnitelmaan, joka on hyväksytty vuonna 2016 kaupunginhallituksessa.

Särkänniemen alueen omistaa Tampereen kaupunki. Tampereen yhdyskuntalautakunta hyväksyi asemakaavaehdotuksen marraskuussa. Asemakaavan toteutussopimus hyväksyttiin asunto- ja kiinteistölautakunnassa 16. maaliskuuta. Asia etenee seuraavaksi kaupunginvaltuuston käsittelyyn.