Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taysissa varaudutaan lakkoon – kahden päivän ajan vain päivystystä ja kiireisimpiä toimenpiteitä, osa käynneistä saatetaan perua vasta sairaalaan tultaessa

Jyty ja JHL ovat ilmoittaneet Taysia koskevasta lakonuhasta tiistaina ja keskiviikkona 29. ja 30. maaliskuuta. Jos lakko alkaa, se vaikeuttaa huomattavasti muun muassa Taysin eri toimipisteiden välinehuoltoa ja sairaalahuoltoa. Tämän vuoksi Taysissa voidaan toteuttaa tiistain ja keskiviikon aikana vain päivystyksellisiä ja kaikista kiireisimpiä suunniteltuja leikkauksia sekä polikliinisiä toimenpiteitä.

Leikkausten ja polikliinisten toimenpiteiden peruutukset pyritään ilmoittamaan henkilökohtaisella soitolla. Myös jotkut toimenpiteet ja poliklinikkakäynnit saatetaan joutua perumaan vasta sairaalaan tultaessa.

Lakko voi vaikuttaa esimerkiksi suoriin numeroihin vastaamiseen, hoitopalautteiden viivästymisiin ja uusien kutsuaikojen lähettämiseen. Yhteydenotot sairaalaan voivat lähipäivinä vaikeutua ja puhelinvaihde ruuhkautua eikä normaaleja neuvontapalveluja ole tarjolla.

Omaa hoitoa koskevat yhteydenotot kannattaa siirtää myöhempään ajankohtaan, ellei kysymys ole henkeä uhkaavasta tilanteesta, Tays kehottaa.

Hätätilanteessa tulee soittaa numeroon 112. Myös päivystysavun numero 116117 on käytössä lakon aikana.

Tays tiedottaa lakon aikaisista palveluista verkossa osoitteessa tays.fi/lakko.