Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelainen kalakauppa laajentaa Lielahteen – avajaispäivänä aiotaan jakaa tuhat kiloa silakkaa

Tamperelainen kalaliike Kalaherkut Nygren laajentaa Lielahteen. Kauppahallista tuttu yritys ottaa perjantaina 1. huhtikuuta haltuunsa Lielahden Prisman kalatiskin. Konsepti on sama kuin Pirkkalan Prismassa, jossa Nygren otti kalatiskin vastuulleen reilu vuosi sitten Prisman uudistuessa.

Uusi toimipiste oli Nygrenille mahdollisuus tavoittaa uusia asiakkaita, ja toisaalta saada tietoa toisenlaisen asiakaskunnan kulutustottumuksista ja tarpeista.

– Asiakas on kuitenkin aina ykkönen riippumatta siitä, missä myymälä sijaitsee. Olemme jatkuvasti oppineet uutta ja kehittäneet tarjontaamme. Pirkkalassa huomasimme, että markettiasiakkaat kaipaavat tuorekalan rinnalle myös enemmän nopeaa valmisruokaa arjen tarpeisiin, joten kasvatimme valikoimaamme sillä saralla, Verneri Nygren kertoo tiedotteessa.

Lielahden avajaispäivänä Nygren aikoo jakaa asiakkaille ilmaiseksi yhteensä 1000 kiloa suomalaista silakkaa.

– Saattaa kuulostaa kalavaleelta varsinkin näin aprillipäivän yhteydessä, mutta olemme aivan tosissamme. Tuhannen silakkakilon lisäksi jaossa on mökkikalastusämpäreitä, joiden mukana tulee muun muassa mitta-asteikko ja kalantunnistusopas laiturikalastuksen avuksi, Valtteri Nygren kertoo tiedotteessa.

Kalavalinnalle on syynsä. Silakka on aiemmin ollut yksi Suomen suosituimmista ruokakaloista, mutta tällä vuosituhannella se on jäänyt muiden kalojen varjoon.

– Ennen silakkaa meni parhaimmillaan satoja kiloja viikossa, nykyään puhutaan korkeintaan kymmenistä. Yritämme saada ihmiset tutustumaan silakkaan uudestaan, sillä se on hurjan monipuolinen kala, Verneri Nygren pohtii.