Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

MM-kisojen liikenejärjestelyt testiin jo pudotuspelien aikana – Katso kartta: näin nousevat tiesulut areenan ympärille

Jääkiekon MM-kilpailuiden liikenteen poikkeusjärjestelyjä testataan Liigan pudotuspelien aikana.

MM-kisojen B-lohko ja mitalipelit pelataan Tampereen Kannen areenalla 13.–29. toukokuuta.

Kisatilannetta vastaavat liikennejärjestelyt ovat osittain käytössä Liigan playoffs-otteluissa ja tarpeen mukaan muissa areenan tapahtumissa ennen MM-kisoja.

Tampereen kaupunki tiedottaa, että yleisöä on odotettavissa runsaasti kaikkiin tapahtumiin, joten sujuvan ja turvallisen tapahtuman toteuttamiseksi areenan lähialuille sekä Ratinan ja Kyttälän alueelle tehdään muutoksia erityisesti moottoriajoneuvoliikenteen liikennejärjestelyihin.

Ratinan suunnasta suljetaan Vuolteenkadun ja Hatanpään valtatien risteys. Moottoriajoneuvoliikenteen yhteydet Tampereen valtatieltä tai Hatanpään valtatieltä areenan edessä olevalle Sorinsillalle, Kalevantielle ja Sorinkadulle suljetaan. Rautatienkadulle voi ajaa joko Suvantokadun tai Verkatehtaankadun kautta.

Rautatieaseman suunnasta tultaessa suljetaan Suvantokadun ja Rautatienkadun risteys. Areenan suuntaan kulkua rautatieasemalta tai Hämeenkadun suunnasta kannattaa välttää, vaikka ajoyhteys ahtaan Otavalankadun kautta on mahdollista linja-autojen poikkeusreittinä toimivalle Aleksanterinkadulle. Suvantokadun suunnasta kääntyminen on sallittu ainoastaan rautatieaseman suuntaan.

Yliopiston suunnasta tultaessa ajo Vuolteenkadulle ja Rautatienkadulle on kielletty. Kalevantien liikenne ohjataan Kanslerinrinteen kautta Ratapihankadulle. Moottoriajoneuvoliikenteelle suositellaan vaihtoehtoista reittiä jo aikaisemmin Salhojankadun ja Viinikankadun kautta Viinikan liittymään. Ratapihankadun suunnasta tultaessa on kääntyminen sallittu vain Kalevan suuntaan.

Sorinkadulla ajamista rajoitetaan Tampereen valtatien liittymästä alkaen, varsinainen sulkukohta on Kansikujan kohdalla. Asukas- ja huoltoajo sekä ajo kiinteistöihin on sallittua. Sorinkadulla on paikalla liikenteenohjaajat.

Pyörätuolia käyttävien katsojien takseille rajataan erillinen alue hissiyhteyden läheisyydestä, mutta taksien kulkua saatetaan joutua rajoittamaan purku- ja lastaustilojen rajallisuuden vuoksi. Liikuntaesteisen pysäköintiluvan saaneille on varattuna rajoitettu määrä erillisiä pysäköintipaikkoja Sorinkadulta tai viereistä pysäköintitalosta. Sorinkadun käyttöä ja pysäköintiä rajoitetaan myös poliisin toimintaedellytyksien turvaamiseksi.

Tuomiokirkonkatu Sorinaukion edessä suljetaan moottoriajoneuvoliikenteeltä ja ainoastaan kiinteistöille tai kiinteistöjen pysäköintipaikoille ajo sallitaan.