Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kiovanpuistoon ehdotetaan muistomerkkiä Ukrainan sankareille – "...soveliain paikka kunnioittamaan Ukrainan ja pääkaupungin puolustuksen johtohahmoja, presidentti Volodymyr Zelenskyiä ja Kiovan pormestaria Vitali Klitschkoa..."

Kalevan Kiovanpuistoon ehdotetaan muistomerkin pystyttämistä Ukrainan sankareille.

Valtuustoalotteen asiasta on jättänyt Antti Moisander (ps.).

– Ukrainan kansa on puolustanut urhoollisesti maataan Venäjän 24.2.2022 aloittamaa perusteetonta hyökkäystä vastaan. Moni ukrainalainen sotilas on menettänyt henkensä puolustaessaan kotiaan. Sota on aiheuttanut myös lukuisia täysin viattomia siviiliuhreja, perustelee Muisender aloitteessaan.

Ukrainan pääkaupunki Kiova on Tampereen ensimmäinen ystävyyskaupunki. Kalevan kirkon ja Kalevan uimahallin välimaastossa sijaitseva puistoalue on nimetty Kiovanpuistoksi vuonna 1980.

– Kiovanpuisto on nimensä ja historiansa puolesta mitä soveliain paikka kunnioittamaan Ukrainan ja pääkaupungin puolustuksen johtohahmoja, presidentti Volodymyr Zelenskyiä ja Kiovan pormestaria Vitali Klitschkoa, sekä muistamaan jokaista Ukrainan puolesta kaatunutta, toteaa Moisander.