Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi koulua, kansalaisopisto ja kunnanvaltuusto samaan rakennukseen Pirkkalassa – Tällainen on 45 miljoonan euron koulukampus

Pirkkalan uuden koulukampuksen, joka yhdistää koululaiset, kulttuurin ja kuntapäättäjät saman katon alle, työt etenevät.

Rakenteilla oleva koulukeskus korvaa kaksi vanhaa koulurakennusta ja tarjoaa valmistuessaan tilat noin 1 500 peruskoululaiselle, esikoululaiselle, varhaiskasvatusikäiselle ja henkilökunnalle.

Uudet tilat tulevat Pirkkalassa tarpeeseen kasvavan oppilasmäärän vuoksi. Suunnittelua on ohjannut monikäyttöisyyden ja yhteisöllisyyden idea: koulukeskuksen ovet ovat avoinna myös iltaisin ja viikonloppuisin nuoriso- sekä yhdistys- ja harrastustoimintaa varten.

Kampuksessa toimii jatkossa kansalaisopisto ja siellä kokoontuu myös valtuusto.

– Kyseessä on tietääksemme Pirkkalan historian suurin yksittäinen rakennushanke. Koulukampus on samalla kaikkien pirkkalaisten yhteinen paikka, jonka tilojen on tarkoitus vastata monenlaisiin tarpeisiin, Suupanniityn koulun rehtori ja Pirkkala-kampuksen hankekoordinaattori Marita Intonen kertoo tiedotteessa.

A-Insinöörien vastuulla YIT:n rakentamassa KVR-hankkeessa on rakenne- ja elementtisuunnittelu, akustiikka- sekä geosuunnittelu.

Uusi koulukampus yhdistää saman katon alle Suupanniityn yläkoulun ja Naistenmatkan alakoulun. Naistenmatkan vanhasta, elinkaarensa päähän tulleesta koulusta on jäljellä vuonna 2008 valmistunut C-osa, joka kunnostetaan osaksi uutta kampusta. Suupaniityn vanha koulu puretaan, kun uudisrakennus on valmis käyttöön.

Uusi betonirunkoinen rakennus on monimuotoinen paitsi käyttötarkoitukseltaan myös ulkomuodoltaan.

– Koulukampus näyttää siltä kuin siinä olisi monta rakennusta saman katon alla. Elementtisuunnittelussa on pitänyt huomioida ikkuna-aukot, joita on paljon, sekä vanhan koulurakennuksen yhdistäminen uudisrakennukseen. Olemme suunnitelleet ja laskeneet tarkkaan, että uudet kantavat rakenteet ja perustukset saadaan lähelle olemassa olevaa rakennusta. Siitä huolehditaan myös työmaalla, projektipäällikkö Petri Taatila A-Insinööreistä kertoo tiedotteessa.

Tapahtumatila eli 400-paikkainen auditorio palvelee kulttuuritapahtumia sekä koulutus- ja kokoustilana. Siellä alkaa kokoontua myös Pirkkalan kunnanvaltuusto.

Koulukeskus on määrä ottaa käyttöön syyslukukauden 2024 alkaessa. Arkkitehtisuunnittelusta on vastannut BST-Arkkitehdit. Hankkeen kokonaislaajuus on noin 19 500 bruttoneliötä ja kustannusarvio 45 miljoonaa euroa.