Vanha loisto palasi Ilvekseen, kun 1980-luvun nousukauden henkeä on kaivettu esiin monesta paikasta – "Esimerkiksi aulan messinkiset pilarit oli peitelty valkoisilla paneeleilla"

Rakennus: Suurremontista valmistuneeseen Tampereen maamerkkihotelliin kaivettiin esiin vanhaa 1980-luvun nousukauden henkeä kellarista ja paneelien alta.

Löytyyhän sitä 1980-luvun bling blingiä vielä! Kiiltävää metallia, peilejä katossa, marmoria seinissä.

Original Sokos Hotel Ilveksen hotellinjohtaja Marco Sylvelin avaa säihkyviksi kiillotetut messinkiovet Ballroomiin. Pitkä mies näyttää jättimäisten ovien rinnalla pieneltä.

– Ballroomin kolmannet ovet löytyivät varastoituina kellarista. Onneksi ne oli ymmärretty säilyttää aiempien remonttien yhteydessä.

Ballroomissa katse liimautuu kattokruunuihin, jotka ovat suorastaan majesteettisen valtavat. Valaisimien sadat kristallit on valmistettu aikoinaan Italian Muranossa.

Iso Ballroom on nyt palautettu alkuperäiseen kokoonsa, ja tilaan mahtuu jopa 400 henkeä.

Hotelli Ilveksen pitkään kestänyt jättiremontti on vihdoin valmistunut, ja hotelli on avattu kävijöille.

Esimerkiksi aulan messinkiset pilarit oli peitelty valkoisilla paneeleilla, jotka poistettiin remontin yhteydessä.

– Olen iloinen, että uudistus on tehty vanhaa kunnioittaen. Esimerkiksi aulan messinkiset pilarit oli peitelty valkoisilla paneeleilla, jotka poistettiin remontin yhteydessä, Sylvelin kertoo.

Remontin yhteydessä hotellihuoneissa uusittiin kaikki pinnat, kalusteet, ikkunat ja parvekeovet sekä lämmitys ja jäähdytys. Myös vesi- ja viemäriverkosto uudistettiin. Lisäksi sähköjärjestelmiä, valaistusta ja automatiikkaa päivitettiin.

Ilves valmistui vuonna 1986, ja se oli nousukauden tuote. Hotellia kuvailtiin avautuessaan monin superlatiivein. Se oli ennen kaikkea korkein, ja hissikin oli Suomen nopein.

Enää hotelli ei kilpaile korkeudellaan, mutta maisema on edelleen hotellin valttikortti.

Sylvelin painaa hissin 18. nappulaa ja hurauttaa toiseksi ylimpään kerrokseen. Siitä matka jatkuu kierreportaita ylimmän kerroksen maisemakabinettiin.

– Kun tilassa on tällaiset isot ikkunat, niin maisema ei voi olla huono, hän tuumaa ylhäällä.

– Ja kun ilta alkaa hämärtyä ja valot syttyvät, niin näkymä on suoraan sanottuna huikea.

Maisemakabinetista avautuu näkymä myös uudelle Nokia-areenalle, joka näyttäytyy katsojalle aivan uudesta kulmasta. Maisemakabinettia vuokrataan kaikille halukkaille. Sylvelin kertoo, että hinta muodostuu vieraiden tarpeen ja ajankohdan mukaan. Yleisölle vuokrataan myös keskikerroksen kokoustiloja, joista avautuvat näkymät kosken ja Takon tehtaan suuntaan.

– Tiloja on kehuttu juuri siksi, etteivät ne ole ikkunattomassa kellarissa.

Uudistunut Ilves avattiin yöpyjille viime viikon keskiviikkona, keskellä Ukrainassa käytävää sotaa.

– Sota ei varsinaisesti edistä kansainvälistä ryhmämatkailua, Sylvelin huokaa.

Ulkomailta ei ole tullut kovinkaan paljon huonevarauksia.

Ilveksen näkymät eivät ole silti huonot, vaikka ulkomaalaiset odottavat vielä itseään. Kotimainen kysyntä on Sylvelinin mukaan hyvää. Viikonloput ovat täysiä koko kevään ajan.

– Erityisen kysyttyjä ovat sviitit. Korona-aikana on noussut esiin sellainen ilmiö, että ihmiset haluavat satsata kotimaan kaupunkilomiin.

Faktat

Ilves-nippelitietoa

Pääoven vieressä on iso sammalista tehty viherseinä. Siihen on kuvattu Ilveksen alkuperäinen logo, joka sai innoituksensa Ilveksen tupsukorvista ja viiksistä.

Aulaan on tuotu itsepalvelupisteet, joissa voi kirjautua hotelliin sisään.

Ilveksessä on 336 huonetta, 5 ravintolaa ja 11 kokoustilaa.

Maisemakabinetti ja sauna sijaitsevat hotellin 19. kerroksessa.

Kiinteistön omistaa Keva ja hotellitoiminnasta vastaa Sokotel Oy

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut