Tänään Nokialla on vietetty paikallisen perinneherkun, Kuumankoiran juhlapäivää. Sokerimunkin ja höyrymakkaran yhdistelmä kuulostaa ulkopuolisen korvaan äkkiseltään erikoiselta, mutta Nokialla se maistuu.
Terhin kioskilla kävi vilinä heti avaamisen jälkeen. Tiskiltä tilattiin tietenkin kuumaakoiraa. Muuta ei tosin juhlapäivänä ehditä valmistaakaan.
– Se on vaan niin parasta, tiivistävät kuumaakoiraa syömään tulleet Sonja ja Merja.
Nimettömänä pysyttelevä mies kertoo, ettei kuumaakoiraa tule enää syötyä niin usein karppaamisen vuoksi. Pari kolme kertaa vuodessa perinneherkkua pitää kuitenkin saada.
– Kaikkien aikojan paras grilliruoka, hän tiivistää.
Terhin kioskin yrittäjä Terhi Lassila pitää kuumankoiran salaisuutena suolaisen ja makean kohtaamista.
– Jos syöt vaikka pihviä, sen jälkeen haluaa jotain pientä makeaa. Tässä voi jäädä sokerimunkki viimeiseen haukkuun.