Osa Tampereen päiväkodeista kiinni, kaikki lapset eivät välttämättä mahdu, kouluissa ei lämmintä ruokaa... – Näin lakko vaikuttaisi kouluihin ja päiväkoteihin ensi viikolla

Kunta-alan lakko vaikuttaa toteutuessaan Tampereen kaupungin kouluihin ja päiväkoteihin.

Mikäli kunta-alan neuvotteluissa ei päästä sopuun, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry ja Jyty ovat lakossa tiistaina ja keskiviikkona 29.–30. maaliskuuta. Ammattijärjestöt ovat jättäneet Tamperetta koskevan lakkovaroituksen.

Lakon toteutuessa päiväkotien lapsiryhmiä tai päiväkoteja voidaan joutua sulkemaan ja keskittämään palvelua tiettyihin päiväkoteihin. Tästä tiedotetaan huoltajille päiväkotikohtaisesti.

Lakon toteutuessa päiväkodit ovat avoinna kello 7–16 ja esiopetusryhmät kello 7.30–15. Lapsia voidaan ottaa päivähoitoon kyseisinä päivinä ainoastaan paikalla olevan henkilöstön määrän mukaisesti lain mitoitusta noudattaen. Tämä voi tarkoittaa sitä, että kaikkia lapsia ei pystytä ottamaan palvelun piiriin kyseisinä päivinä.

Lakko voi toteutuessaan vaikuttaa myös perhepäivähoidon järjestelyihin. Tällöin varahoito pyritään järjestämään mahdollisuuksien mukaan päiväkodeissa. Avoimen varhaiskasvatuksen kerhotoimintaa ei ole lakkopäivinä tarjolla.

Mahdollinen lakko vaikuttaa myös päiväkotien ruokapalveluihin, jotka pääsääntöisesti tuottaa Pirkanmaan Voimia. Lakkopäivinä ateriat eivät ole ruokalistojen mukaisia ja erityisruokavalioita ei pystytä toteuttamaan.

Lapsen poissaolo lakkopäivien aikana on maksutonta, mikäli huoltajat järjestävät lapsen hoidon itse tai kaupunki ei pysty tarjoamaan hoitoa lakon aikana.

Lakkopäivien aikana perusopetuksessa oppitunnit järjestetään lukujärjestyksen mukaisina. Lakosta johtuen kouluilla voi kuitenkin olla rajoitetusti koulunkäynninohjaajia ja kouluvalmentajia, joten oppilaiden tukea ja ohjausta pystytään järjestämään vähemmän.

Tuomi Logistiikan mukaan lakkopäivinä ei pystytä järjestämään koulukuljetuksia.

Aamu- ja iltapäivätoimintaa tarjotaan kello 8–16. Kerhotoiminta keskitetään Puistokouluun sekä Annalan, Raholan ja Kissanmaan kouluihin. Kerhoa tarjotaan ensisijaisesti näiden koulujen erityisen tuen oppilaille, mutta tarpeen mukaan myös muiden koulujen oppilaille. Yksityiset palveluntuottajat, kuten Ahjola ja Ilves, järjestävät lakkopäivinä kerhotoimintaa normaalisti.

Pirkanmaan Voimian mukaan kouluissa ei lakon aikana tarjota lämmintä ruokaa, mutta koululounaaksi on tarjolla mehukeittoa, smoothieta, välipalakeksejä, hedelmiä ja leipää. Halutessaan oppilaat voivat ottaa mukaan lämpimässä säilyviä omia eväitä koulun tarjontaa täydentämään. Erityisruokavalioita ei pystytä lakon aikana huomioimaan. Tarjottava ruoka on pääsääntöisesti laktoositonta.

Koulujen siivouksessa varmistetaan puhtauden perustaso. Lakko ei vaikuta ateria- ja puhtauspalveluihin Hatanpään koulutalossa (Haapakuja 2), Puistokoulussa ja Erho-yksikössä, Etelä-Hervannan, Peltolammin, Kämmenniemen, Talvitien ja Terälahden kouluissa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut