Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereella alkaa neljäs kierros koronarokotuksia – Näin sen voi saada

Tampereella alkaa neljäs kierros koronorokotuksia.

Tampereella ja Orivedellä aloitetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositusten mukaisesti neljänsien koronarokotteiden antaminen kaikille 80 vuotta täyttäneille.

Neljännen rokotteen saa, kun kolmannesta rokotuksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Neljänsillä rokotuksilla pyritään tehostamaan ikääntyneiden suojaa vakavaa, sairaalahoitoista tautia vastaan sekä vähentämään koronasta johtuvia kuolemia.

Ilman ajanvarausta rokotuksen saa seuraavista paikoista Hatanpään koronarokotusyksiköstä ja Hervannan terveysaseman rokotuspisteestä. Ajanvarauksella rokotuksia annetaan Hatanpään koronarokotusyksikössä sekä terveysasemilla.

Rokotukset Hatanpään koronarokotusyksikössä päättyvät perjantaina 8.huhtikuuta kello 15. Sen jälkeen yksikkö sulkeutuu ja rokotukset jatkuvat terveysasemilla.

Kotihoidon piirissä olevat 80 vuotta täyttäneet asukkaat saavat rokotuksen kotihoidon kautta, mutta hekin voivat halutessaan käydä rokotuksessa terveysasemilla tai Hatanpään koronarokotusyksikössä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittaa neljänsiä koronarokotuksia myös iäkkäiden hoivakodeissa asuville. Heille rokotukset järjestetään hoivakodeissa.

Jos 80 vuotta täyttänyt tai iäkkäiden hoivakodissa asuva on saanut kolme rokoteannosta ja sen lisäksi sairastanut koronavirustaudin, hän ei toistaiseksi tarvitse neljättä rokoteannosta.

Kaksi rokoteannosta saaneelle koronataudin sairastaneelle 80 vuotta täyttäneelle tai iäkkäiden hoivakodissa asuvalle suositellaan kolmatta annosta, kun 3 kuukautta sairastetusta taudista tai edellisestä rokoteannoksesta on kulunut sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin.